Super League 2: Τρίποντο στο φινάλε με Κρητικό για την Ξάνθη κόντρα στον Ολυμπιακό Β’

Τη νίκη με 2-1 πανηγύρισε ο ελλιπής Ξάνθη κόντρα στον Ολυμπιακό Β’ στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Super League 2, με τους Θρακιώτες με τον Κώστα Ανυφαντάκη και αρκερλα νεα παιδιά δείχνει έστω πλέον χωρίς άγχος αρκετά βελτιωμένη.

Ο ΑΟΞ είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 7′ με τον Διαμαντόπουλο, το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Ο έμπειρος φορ ήταν ο πρωταγωνιστής και στη φάση του 1-0, στο 44′, όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από πάσα του Τσέλιου. 

Ο Ολυμπιακός Β μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 60′, ισοφαρίζοντας με τον Kane, ωστόσο η ομάδα μας αντέδρασε και αναζήτησε το νικητήριο γκολ, που ήρθε στο 81′ μετά από λάθος αμυντικού των «ερυθρόλευκων» και κλέψιμο του Τσέλιου, ο οποίος έδωσε ασίστ στον Κρητικό και εκείνος έγραψε το τελικό 2-1.

Ντεμπούτο με τον ΑΟΞ έκανε στην εστία ο 17χρονος Κομοτηναίος πρωην πορτιέρε του ΠΑΟΚ Κομοτηνής Αλέξανδρος Τσομπανίδης, ενώ χρόνο συμμετοχής πήραν επίσης, για άλλη μία φορά, ο 16χρονος Τσελεμπάκης και ο 19χρονος Δημητριάδης. 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας (ΕΠΣ Καβάλας) με βοηθούς τους Αντώνιο Κουκούμη και Φώτη Καμπερίδη, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Γεώργιος Λάμπρου (ΕΠΣ Εύβοιας). 

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Ανυφαντάκης): Τσομπανίδης, Τζανακάκης. Ουνγιαλίδης, Φαζός (65′ Γκάβριτς), Μπάτζιος, Μιχαήλ, Δόρης, Τσέλιος, Κρητικός (93′ Φ. Δημητριάδης), Αλί Μπαμπά (65′ Θυμιάνης), Διαμαντόπουλος (76′ Τσελεμπάκης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’ (Ιμπαγάσα): Τζολάκης, Μπαγκαλιάνης, Κίτσος, Καλογερόπουλος (29′ Αποστολόπουλος), Κινκουέ, Φαντιγκά, Ξενιτίδης, Κανέ, Μαρίνος (70′ Βοϊλής), Κωστή, Μπά (76′ Σουρλής)