ΕΠΣ Έβρου: Η μάχη της παραμονής των 5 μονομάχων δύο στροφές πριν το τέλος

Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον η μάχη της παραμονής στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου αφού 2 στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος πέντε ομάδες να παλεύουν να αποφύγουν τις θέσεις που οδηγούν στην Β’ Κατηγορία.

Υποβιβάζονται μάλλον δυο ομάδες, ωστόσο εάν δεν τα καταφέρει η Αλεξανδρούπολη να παραμείνει για 3η σεζόν στην Γ’ Εθνική και δεν ανέβει ο Ιπποκράτης στην εθνική κατηγορία, θα υποβιβαστεί μια ομάδα ακόμη ομάδα από την Α’ κατηγορία του Έβρου.

Γενικά, ο κανόνας είναι ότι τη νέα σεζόν η Α’ Κατηγορία θα έχει 12 ομάδες και οι δυο εξ αυτών θα είναι οι πρωταθλητές από Βόρειο και Νότιο Όμιλο της Β’ Κατηγορίας. Συνεπώς το αν θα υποβιβαστεί ένας, δύο ή τρεις θα εξαρτηθεί από το τι θα κάνουν Αλεξανδρούπολη αλλά και Ιπποκράτης σε σχέση με την συμμετοχή τους στην Γ’ Εθνική.

Η Θράκη Φερών ανέβηκε στην 7η θέση και τους 23 βαθμούς μετά την εντός έδρας ισοπαλία της με τον ΑΟ Νεοχωρίου και δεν έχει θέμα υποβιβασμού. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έπεσε στην 8η θέση με 22 βαθμούς γνωρίζοντας την εκτός έδρας ήττα από τον αδιάφορο Ορέστη Ορεστιάδας. Πλέον χρειάζεται ένα βαθμό στα δύο τελευταία παιχνίδια ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή του.

Στην 9η θέση με 20 βαθμούς ανέβηκε ο ΑΟ Μαΐστρου μετά την εντός έδρας νίκη του επί του Ποντιακού Αλεξανδρούπολης που έχει 10 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι θέλουν μια νίκη στα δύο παιχνίδια για τη σωτηρία. Οι φιλοξενούμενοι του Ποντιακού Αλεξανδρούπολης είναι σε πιο δυσμενή θέση καθώς και δύο νίκες να πετύχουν θα πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα του Έβρου Σουφλίου, ώστε να ελπίζουν στην παραμονή.

Ο Έβρος Σουφλίου μετά τις δύο συνεχόμενες εντός έδρας ισοπαλίες βρίσκεται στην 10η θέση έχοντας 16 βαθμούς χρειάζεται να κάνει 2 νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια περιμένοντας στραβοπάτημα του ΑΟ Μαΐστρου που είναι στο +4.

Τέλος η ουραγός Ένωση Οινόης έχει 10 βαθμούς και την προσεχή αγωνιστική φιλοξενεί τον Έβρο Σουφλίου που είναι στους +6 βαθμούς. Σε περίπτωση νίκη της μειώνει τη μεταξύ τους διαφορά στους 3 βαθμούς, σε περίπτωση ήττας θα είναι πιθανόν η πρώτη ομάδα που θα γνωρίσει τον υποβιβασμό.

Το πρόγραμμα για κάθε ομάδα των τελευταίων 2 αγωνιστικών στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου. Βλέπετε τις ομάδες με την σειρά στη μέχρι στιγμής βαθμολογικής τους κατάταξης.

8. Εθνικός Αλεξανδρούπολης (22 βαθμοί): Ατρόμητο Άβαντα (εκτός), Ποντιακό (εντός).

9. ΑΟ Μαΐστρου (20 βαθμοί): ΑΟ Νεοχωρίου (εκτός), ΑΕ Διδυμοτείχου (εντός).

————————————————————————————————

10. Έβρος Σουφλίου (16 βαθμοί): Ένωση Οινόης (εκτός), Άρδα Καστανεών (εντός).

————————————————————————————————

11. Ποντιακός Αλεξανδρούπολης (10 βαθμοί): Ορέστη Ορεστιάδας (εντός), Εθνικό Αλεξανδρούπολης (εκτός).

12. Ένωση Οινόης (10 βαθμοί): Έβρος Σουφλίου (εντός), Ατρόμητο Άβαντα (εκτός).