Super League 2: Την «τελείωσε»! Καθαρή νίκη της ανώτερης Ξάνθης στο ντέρμπι με την ΑΕΛ στα Πηγάδια

Τη νίκη με 2-0 πανηγύρισε η Ξάνθη κόντρα στην ΑΕΛ στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Super League 2.

Mε αυτό το αποτέλεσμα συνδυαστικά και με τη νίκη της Βέροιας επί του Ηρακλή με 3-1, ουσιαστικά τελείωσε η υπόθεση πρωτιά στον Βόρειο Oμιλο της κατηγορίας, με την ομάδα της Ημαθίας να ξεφεύγει με 11 βαθμούς από την ΑΕΛ έστω και αν έχει έναν παραπάνω αγώνα και να παραμένει στο +21 από τον ΑΟΞ.

Το σκορ για την Ξάνθη, τον αγώνα της οποίας παρακολούθησε δια ζώσης και το ΔΣ της ομάδας προεξάρχοντος του Μπιλ Πάπας, άνοιξε μόλις στο 18′ ο Βιθέντε Γκόμεζ με κοντινή προβολή, μετά από την αδυναμία των γηπεδούχων να απομακρύνουν τη μπάλα μέσα στην περιοχή μετά από κόρνερ.

O AOΞ συνέχισε να απειλεί και έχασε διπλή ευκαιρία στο 29′, όταν οι διαδοχικές προσπάθειες του Διαμαντόπουλου και του Τσέλιου δεν βρήκαν στόχο. Η ΑΕΛ είχε τη μοναδική της επικίνδυνη στιγμή στο 34′, με τον Όγκμποε να φεύγει ολομόναχος στην αντεπίθεση από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, χωρίς όμως να νικήσει τελικά τον Izzo, που έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε την μπάλα. 

Τη νίκη υπέγραψε στις αρχές του β’ μέρους με φανταστικό σουτ έξω από την περιοχή ο Διαμαντόπουλος, με τον ΑΟΞ να κρατάει με άνεση το υπέρ του σκορ μέχρι το φινάλε.

Έχοντας επιβάλει πλήρως τον ρυθμό τους, οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη δεν επέτρεψαν στην ΑΕΛ να ξαναμπεί στο παιχνίδι και δεν ανησύχησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, που τους επιβράβευσε με μία απόλυτα δίκαιη νίκη. 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης (ΕΠΣ Χαλκιδικής) με βοηθούς τους Ιορδάνη Δημητριάδη και Θεόδωρο Αϊναλή, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος (ΕΠΣ Χαλκιδικής). 

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Ανυφαντάκης): Izzo, Ουνγιαλίδης, Τζανακάκης (70′ Πολίμος), Μιχαήλ, Μπάτζιος, Δόρης (78′ Παπάζογλου), Gomez, Τσέλιος (89′ Τσιλιγγίρης), Κρητικός (89′ Δημητριάδης), Ali Baba, Διαμαντόπουλος (89′ Τσελεμπάκης). 

ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Omar, Ηλιάδης, Maksymenko, Παπαγεωργίου (65′ Τσουμάνης), Colombino (72’Ramirez), Γαρουφαλιάς (46′ Γιάκος), Γλυνός (46′ Νίνο), Μαυριάς (65′ Μιλτιάδης), Ogboe.