Δυο πρώην συμπαίκτες στην Ξάνθη οι άνθρωποι – κλειδιά για την μεταγραφή – έκπληξη του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ στην ΑΕΚ

Ανακοινώθηκε και επισήμως από την ΑΕΚ ότι είναι ποδοσφαιριστής της για τους επόμενους μήνες ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ.

Η Ενωση απέκτησε τον Πολωνό ποδοσφαιριστή, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Κράσνονταρ, με βάση το παράθυρο που άνοιξε για παίκτες που αγωνίζονται στο ρωσικό ή το ουκρανικό πρωτάθλημα εξαιτίας του πολέμου. Αυτό που δεν είναι γνωστό στους πολλούς είναι ότι στην ολοκλήρωση της μεταγραφής σημαντική ήταν η συνεισφορά δύο πρωην συμπαικτών στην ομάδα της Ξάνθης.

Ο λόγος για τον Γιάννη Παπαδημητρίου που τρέχει τα πάντα στον σύλλογο της ΑΕΚ αλλά και τον Αντώνη Ρίκκα, πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ αλλά και της Ξάνθης, που ασχολείται πλέον με την εκπροσώπηση ποδοσφαιριστών και έχει βοηθήσει την Ενωση σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ συνεργάζεται με το γραφείο AC86 που… έτρεξε την μεταγραφή του Μισελέν στην ΑΕΚ από τη Λανς.

Ο Ρίκκα ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Μαρσέιγ και και το 2005 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα χωρίς ωστόσο να πάρει χρόνο συμμετοχής σε επίσημους αγώνες, με αποτέλεσμα στο τέλος του έτους να αφεθεί ελεύθερος. Μετά το «διαζύγιο» με τη γαλλική ομάδα, εντάχθηκε στο δυναμικό της Ξάνθης κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου του 2006 πραγματοποιώντας 4 εμφανίσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Στη συνέχεια παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Νίκη Βόλου αλλά οι εμφανίσεις του ήταν αρκετά καλές ώστε να πείσουν τον τότε προπονητή του ΑΟΞ Εμίλιο Φερέρα να του δώσει μια θέση στο ρόστερ της επόμενης περιόδου και α συμμετάσχει σε 23 αγώνες πρωταθλήματος, όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Στις 16 Μαϊου 2008 ο Ρίκκα υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την ομάδα της ΑΕΚ με το κόστος της μεταγραφής του από την Ξάνθη να αγγίζει τις 600.000 ευρώ. Κρέμασε τα παπούτσια του το 2019 και πλέον, στα 36 του χρόνια, έχει αναλάβει την εκπροσώπηση παικτών ως μάνατζερ.