Προς αναβολή 24 ωρών και το παιχνίδι της Ξάνθης με τον Ηρακλή αν ολοκληρωθεί το ΑΟΞ-Καβάλα το απόγευμα της Δευτέρας

Ζήτημα με την διεξαγωγή του εξ αναβολής αγώνα της Ξάνθης με τον Ηρακλή που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Τετάρτης προκύπτει, εφόσον ολοκληρωθεί κανονικά το απόγευμα της Δευτερας ο αγωνας του ΑΟΞ με την Καβάλα.

Βάσει ΚΑΠ, εφόσον ο αγώνας διεκόπη λόγω καιρικών συνθηκών στο δεύτερο ημίχρονο, θα συνεχιστεί από το σημείο που διεξόπη 24 ώρες μετά, άρα με ώρα έναρξης στις 5.00 το απόγευμα στα Πηγάδια οι δυο ομάδες θα μπουν στο γήπεδο για να παίξουν τα εναπομείναντα 35 λεπτά.

Ήδη μάλιστα προς αυτήν την κατεύθυνση έχει κινηθεί η Λίγκα, που κανονίζει τα διαδικαστικά της διαμονής των διαιτητών για ακόμα ένα 24ωρο στην Ξάνθη και της επιστροφής τους στους τόπους κατοικίας τους το βράδυ της Δευτέρας. Ωστόσο υπάρχει ένα νέο ζήτημα που ανακύπτει.

Βάσει ΚΑΠ, δεν επιτρέπεται να διεξάγονται δυο επισημοι αγωνες για την ίδια ομάδα εφόσον δεν έχουν περάσει 48 ώρες. Εφόσον το εναπομείναν ΑΟΞ-ΑΟΚ θα ολοκληρωθεί καπου στις έξι το απόγευμα της Δευτερας, 48 ώρες δεν πρόκειται να έχουν περάσει ως τις 3.00 το μεσημέρι της Τεταρτης.

Για τον λόγο αυτόν, το πιθανότερο σενάριο αυτήν την στιγμή ειναι να μεταφερθεί κατά ένα 24ωρο το Ηρακλής – ΑΟ Ξάνθη και κατά συνέπεια να διεξαχθει την Πέμπτη, με το επόμενο ματς ως γνωστόν της Ξάνθης να είναι με τον Αλμωπό Αριδαίας την ερχόμενη Κυριακή.