«Μαχαιριά στη καρδιά» για τον Ορφέα Ξάνθης από τον πρωτοπόρο Αγροτικό Αστέρα!

Χάρη σε ένα γκολ από τα… αποδυτήρια, ο πρωτοπόρος Αγροτικός Αστέρας έριξε «μαχαιριά στη καρδιά» του Ορφέα Ξάνθης στο γήπεδο του ΑΟΞ και τον άφησε στο -5 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα ήταν η πρώτη – και τελικά και η μόνη – που άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι, αφού μόλις στο 4′ ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα όταν ο Ξανθιώτης πρώην επιθετικός του Ορφέα, και δεύτερος σκόρερ του 1ου ομίλου έως τώρα, Αλέξης Μελισσόπουλος έφυγε στη κόντρα από τα αριστερά κι έκανε μια συρτή σέντρα προς τη περιοχή, όπου ήταν ο Μπουληκουρίδης ο οποίος με προβολή νίκησε τον Μανιά που προσπάθησε να αποκρούσει, αλλά εξ επαφής η απόκρουση ήταν πολύ αδύναμη.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και στο 29′ με ένα μακρινό σουτ του Ευθυμιάδη με το δεξί από το χώρο του κέντρου, από το οποίο όμως η μπάλα κόντραρε κι έφυγε κόρνερ χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα τον Μανιά. Από αυτό το κόρνερ, ένα λεπτό αργότερα ήρθε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από κάποιες κόντρες στη περιοχή του Ορφέα, η μπάλα κατέληξε στον Ψάλτη ο οποίος αν και ήταν σε πολύ καλή θέση δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και είδε τον Μανιά να αποκρούει σωτήρια πάνω στη γραμμή.

Στο 31′ ο Ζουλούμης έκανε μια ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά, πάτησε περιοχή και βρήκε το χώρο για το σουτ, όμως αυτό δεν ήταν καλό κι έτσι ο Μανιάς μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα. Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στην ομάδα του Ορφέα, όταν στο 45+1′ ο Θοδωρής Τορομανίδης εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από καλή θέση στα αριστερά, αναγκάζοντας τον Γκιουλμετάρογλου σε πολύ δύσκολη απόκρουση στη δεξιά του γωνία για να διατηρήσει το 0-1.

Στην επανάληψη η πρώτη φάση ανήκε στον Αγροτικό, με τον Μπουλγκουρίδη να εκτελεί στο 47′ απευθείας ένα φάουλ από δεξιά και τον Λευτέρη Μανιά να μπλοκάρει τη μπάλα. Πέντε λεπτά μετά ο Βοσκόπουλος βρήκε με ωραία κάθετη τον Ευθυμιάδη που έφυγε στη κόντρα, πάτησε περιοχή για να κάνει και το σουτ, αλλά είδε τον Μανιά να αποκρούει και να κρατά ζωντανό τον Ορφέα.

Ενός Ορφέα που προσπάθησε να αξιοποιήσει αυτές τις αποκρούσεις του τερματοφύλακα του τρία λεπτά αργότερα, στο 55′, όταν ο Πασχαλάκης εκτέλεσε ωραία ένα κόρνερ στοχεύοντας στο πρώτο δοκάρι όπου ήταν ο Τορομανίδης και έκανε μια πολύ καλή κεφαλιά, αλλά είδε τους αντίπαλους αμυντικούς να διώχνουν με εντυπωσιακό τρόπο τη μπάλα πάνω στη γραμμή, ενώ αυτή αρχικά κατευθυνόταν στα δίχτυα του Γκιουλμετάρογλου.

Ο Αγροτικός απάντησε με ένα ωραίο δυνατό σουτ του Ζαρβανίδη στο 64′ που ανάγκασε και πάλι τον Μανιά να πέσει στη δεξιά του γωνία και να αποκρούσει με δυσκολία. Από εκεί κι έπειτα ο Αγροτικός «πάγωσε» κάπως το παιχνίδι και χωρίς να δημιουργήσει, αλλά και να δεχθεί ιδιαίτερη απειλή διατήρησε το υπέρ του 0-1 και πανηγύρισε ακόμα ένα τρίποντο.

Ένα τρίποντο που τον έστειλε στο +11 από τον δεύτερο Άρη Αβάτου και άφησε τον αντίπαλο του Ορφέα Ξάνθης στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο -5 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Μανιάς, Παπαστεφάνου, Καλαϊτζόπουλος, Κόντο Αχμέτ (61′ Σουκρή Ογλού), Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Γκασιμπαγιαζίδης, Κουκουρίγκος (61′ Ιωαννίδης), Μελισσόπουλος Ν. (61′ Γεωργιάδης), Τορομανίδης, Πασχαλάκης.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Γαλτσίδης): Γκιουλμετάρογλου, Μαυρομιχάλης, Ζουλούμης, Νικολαΐδης, Ψάλτης, Βοσκόπουλος, Ευθυμιάδης (86′ Παπακωνσταντίνου), Σαρβανίδης, Μπουλγκουρίδης (66′ Ζαφειρίδης), Μελισσόπουλος Α. (67′ Χαλκιαδάκης), Καραγιάννης (58′ Καλλίδης).