Κι όμως είναι ακόμα διευθύνων στον ΑΟΞ ο Τάσος Γιαμουρίδης (και μάλιστα… «πληρώνει και τις διαιτησίες»!!!)

Μπορεί στις αρχές Δεκεμβρίου να ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την διοίκηση του ΑΟΞ ο μέχρι τότε διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Τάσος Γιαμουρίδης, αλλά φαίνεται ότι παραμένει κοντά στον σύλλογο. Σε τέτοιο βαθμό που να… πληρώνει τις διαιτησίες του.

Ετσι κι αλλιώς ο Γιαμουρίδης τυπικά ακόμα εμφανίζεται να είναι διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, αφού τόσο στο ΓΕΜΗ όσο και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΟΞ δεν έχει αφαιρεθεί το όνομά του – όπως δεν έχει αφαιρεθεί και αυτό της Σοφίας Ψωμά που παραιτήθηκε από απλό μη εκτελεστικό μέλος (στο ΓΕΜΗ που θεωρείται άλλωστε και το πιο επίσημο έγγραφο αναφέρεται ακόμα και ο… Μάκης Τζάτζος, που ως γνωστόν έχει αποχωρήσει από το καλοκαίρι). Ωστόσο το τελευταίο διάστημα υπήρξαν φήμες ότι ο Γιαμουρίδης διατηρεί ενεργό ρόλο στον σύλλογο, αν και είχε δηλώσει ότι θα αποχωρήσει.

Βέβαια ακόμα και αν αποχωρήσει και επισήμως από το ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη όταν με το καλό γίνουν οι απαραίτητες ανανεώσεις (σύμφωνα με τις διαρροές ακόμα δεν έχουν γίνει λόγω της σχετικής εκκρεμότητας που υπήρχε μέχρι πρόσφατα με την ΕΕΑ που όφειλε να εγκρίνει τις όποιες αλλαγές), ο Τάσος Γιαμουρίδης έχει ρητά δηλώσει ότι δεν θα πάψει ποτέ να βρίσκεται στο πλευρό του ΑΟΞ με τον οποίο δέθηκε πολύ τον περασμένο ενάμισι χρόνο που ηγήθηκε της διοικητικής προσπάθειας. Άλλωστε ακόμα και εκτός ΔΣ, παραμένει μέτοχος της ομάδας, έστω και με ποσοστό μικρότερο του 1%.

Ίσως για αυτό και να έσπευσε να πληρώσει την διαιτησία του αγώνα της περασμένης Τετάρτης με τον Πανσερραϊκό που φέρεται να μην είχε πληρωθεί στην ώρα της με κίνδυνο μηδενισμού της ομάδας, σύμφωνα τουλάχιστον με φημολογία που δημοσίευσε η ιστοσελίδα xanthipost χωρίς να έχει υπάρξει κάποια διάψευση από την ημέρα της συγκεκριμένης ανάρτησης. «Δεν είναι δυνατόν  να δημιουργούνται εντυπώσεις και να  κυκλοφορούν διάφορες φήμες  ότι στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, τα έξοδα για τους διαιτητές, τα διαχειρίστηκε τελευταία στιγμή ο κ. Γιαμουρίδης», ανέφερε το Σάββατο η ξανθιώτικη ειδησεογραφική ιστοσελίδα που αποδεδειγμένα έχει καλή πρόσβαση στα ενδότερα των Πηγαδιων, αφού από αυτήν έχουν βγει και άλλα σημαντικά δημοσιεύματα που αφορούσαν τον ΑΟΞ όπως το βίντεο από τα περσινά επεισόδια στη Νίκαια.

Στο δημοσιεύμα επισημαίνεται ότι «η Διοίκηση  πρέπει να καταφέρει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των φιλάθλων αλλά και των προμηθευτών της ομάδας, γιατί πολλά έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας προς τρίτους». Και προσθέτει, μεταξυ πολλών άλλων: «Θεωρούμε ότι για όλα αυτά που ακούγονται  (και ειδικά σε ότι αφορά στις  οικονομικές εκκρεμότητες  προς Ξανθιώτες επαγγελματίες), από την στιγμή που η Διοίκηση δεν λαμβάνει θέση, ο κ. Ανδρέας Γκλαβίνης  οφείλει να  βγει μπροστά και να αναλάβει πρωτοβουλίες ως το μοναδικό μέλος της Διοίκησης από την Ξάνθη,  και φυσικά να στηρίξει και να καθησυχάσει τους Ξανθιώτες επιχειρηματίες».

Γεγονός είναι ότι η ανακουφιστική για πολλούς απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν βοήθησε πολύ στο να αλλάξει το αρνητικό διαμορφωθέν κλίμα στην ξανθιώτικη κοινή γνώμη, αν και αυτήν την απόφαση ακολούθησε και η αγωνιστική επιτυχία με την «σβηστή» νίκη με 3-0 επί του Πιερικού. Ωστόσο όλα συγκλίνουν ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν οι περιβόητες εξελίξεις και στο διοικητικό κομμάτι, με πρώτη φυσικά την επικαιροποίηση του νέου ΔΣ που εκλέχθηκε τον Δεκέμβριο και έχει συμπληρώσει δίμηνο στην θέση χωρίς να έχει ανακοινωθεί. Έτσι θα γνωρίζουν επίσημα όλοι ποιοι κυβερνούν τις τύχες του ΑΟΞ και κυρίως θα επισημοποιηθεί η είσοδος στο ΔΣ της γυναίκας – έκπληξη που σας έχω αποκαλύψει ότι φέρεται να έχει ενταχθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο σε αυτό (καλύπτοντας προφανώς και τον ρόλο της παραιτηθείσας Σοφίας Ψωμά).