Αποζημίωση 300.000 ευρώ από την Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ στην οικογένεια Κιλιγκαρίδη επιδικάζει δικαστική απόφαση

To ποσό των 300.000 ευρώ καλείται να πληρώσει στην οικογένεια του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη η Eλληνική Oμοσπονδία Κανόε Καγιάκ μετά από δικαστική απόφαση.

Πρόκειται για την υπόθεση του αιφνιδιαστικού θανάτου του πρωταθλητή του κανόε-καγιάκ, ο οποίος είχε αρχικά εγκατασταθεί με την οικογένειά του στην Αλεξανδρούπολη όταν είχαν έρθει από την πρώην Σοβιετική Ενωση, πόλη στην οποία εξακολουθούν και μένουν συγγενείς του.

Εν έτει 2013, ο 37χρονος τότε αθλητής αναχώρησε για το Μπίντγκοτς στις αρχές Ιουνίου με την ελληνική αποστολή προκειμένου να συμμετάσχει σε αγώνα της σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου.

Στις 5 Ιουνίου του 2013 βρέθηκε λιπόθυμος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε Μπίντγκοτς. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για αιμάτωμα στο κεφάλι. Όμως τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες τον υπέβαλαν οι γιατροί, έδειξαν ότι είχε λευχαιμία, σύμπτωμα της οποίας ήταν και η αδιαθεσία που ένιωσε.

Έξι μέρες αργότερα, ανακοινώθηκε πως ο Κιλιγκαρίδης ήταν κλινικά νεκρός με την Ελληνική Ομοσπονδία να ανακοινώνει λανθασμένα το θάνατό του, είδηση που έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Ο 37χρονος παρέμεινε για 24 ώρες διασωληνωμένος, αλλά τελικά κατέληξε μια ημέρα μετά, στις 12 Ιουνίου του 2013 καθώς ο νόμος στην Πολωνία δεν επιτρέπει τη μηχανική υποστήριξη αν κάποιος ασθενής έχει διεγνωσθή κλινικά νεκρός.

Η οικογένεια του Κιλιγκαρίδη έκανε ότι μπορούσε για να τον μεταφέρει στην Ελλάδα και να τον κρατήσει σε μηχανική υποστήριξη, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό. Οπως σημειώνει το Sportsfeed, τότε υπήρξαν πολλά ερωτηματικά σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και την αντιμετώπιση από την Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ.

Οκτώμισι χρόνια μετά η υπόθεση δείχνει να κλείνει εμ αυτήν την δικαστική απόφαση. Το Sportsfeed που την αναδεικνύει έχει ζητήσει επίσημη τοποθέτηση από την ΕΟΚΚ και ενημερώνει ότι το ρεπορτάζ συνεχίζεται και θα ακολουθήσει εκ νέου ενημέρωση.