Κρίμα! Δεν άντεξε. Κλινικά νεκρός ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Τραγικά είναι τα νέα από την Πολωνία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, ο οποίος δεν τα κατάφερε και οι γιατροί που τον παρακολουθούν διέγνωσαν ότι ο αθλητής είναι πλέον κλινικά νεκρός.

Τα κύτταρα του εγκεφάλου του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη έχουν νεκρώσει και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται το ιατρικό ανακοινωθέν. Το άκουσμα της είδησης, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία λεπτά, προκάλεσε θρήνο στις τάξεις του ελληνικού αθλητισμού, καθώς άπαντες ήλπιζαν σε βελτίωση της κατάστασής του.

Στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί ιατρικό συμβούλιο προκειμένου να αποφασιστεί η ανακοίνωση που εκδοθεί μετά από την τραγική εξέλιξη, που συγκλονίζει και τους πολυάριθμους φίλους και συγγενείς του συμπαθούς αθλητή στην Θράκη.

Πλέον οι συγγενείς του Ανδρέα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει βάσει νομοθεσίας στην Πολωνία, καθώς όποιος άνθρωπος θεωρείται κλινικά νεκρός, αποσυνδέεται από τα μηχανήματα και καταλήγει. Η οικογένεια του θέλοντας να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα, αναζητά τρόπους να μεταφερθεί ο αθλητής του κανόε καγιάκ στη χώρα μας ή σε κάποια άλλη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είχε πέσει σε κώμα πριν από μία εβδομάδα, όταν βρέθηκε λιπόθυμος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε, στην πόλη Μπίντγκος, από τον Πολωνό προπονητή του. Είναι το κορυφαίο όνομα στο κανόε καγιάκ. Έχει αγωνισθεί σε σημαντικές ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις, πετυχαίνοντας καλές επιδόσεις. Είναι αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

 

Γεννήθηκε στη Ρωσία στις 5 Αυγούστου του 1976. Οι γονείς του είναι Πόντιοι από τη Ρωσία και διαμένουν στην Αλεξανδρούπολη, όπου είχε εγκατασταθεί όλη η οικογένεια στις αρχες της δεκαετίας του 90′.