Ξυπνούν αναμνήσεις από το μπαράζ του 2014 στο Βικελίδης! Μια 11άδα tips για το ΑΟΞ-Ολυμπιακός Βόλου (14:45, LIVE ThrakiSportS)

Αναμνήσεις από το προ επταετίας μπαράζ ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Ολυμπιακό Βόλου για μια θέση στην Super League ξυπνά η αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SL2 που έχει προγραμματιστεί στις 14:45 στα Πηγάδια.

Το ThrakiSportS όπως πριν από κάθε επίσημο αγωνα του ΑΟΞ σας παρουσιάζει μια 11άδα tips για τον αγωνα αυτόν, που είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και σημαντικός και για τις δυο ομάδες με βάση την βαθμολογική τους εικόνα μέχρι στιγμής.

1. Ο προηγούμενος μεταξύ των δυο ομάδων αγωνας ήταν το περίφημο μπαράζ του 2014 στο Κλεάνθης Βικελίδης. Τότε η Ξάνθη ως τρίτη από το τέλος από την SL αντιμετωπισε τον Ολυμπιακό Βόλου που ήταν τρίτος στην Football League σε ενα ματς μια και έξω. Υπολογίζεται ότι μέχρι και 4.000 άτομα μετακινήθηκαν από την Ξάνθη στην Θεσσαλονίκη για αυτόν τον αγωνα. Ο Ολυμπιακός Βόλου προηγήθηκε αλλά τα γκολ του Δημήτρη Γούτα και του Αντώνη Ράνου, νεαρών τότε παικτών του ΑΟΞ που ήταν διεθνείς με τις μικρές εθνικές (ο Γουτας πρόσφατα κλήθηκε και έπαιξε και στην Ανδρών), ανέτρεψαν το αποτέλεσμα. Η Ξάνθη έμεινε στην Super League για άλλα έξι χρόνια, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν κατάφερε να ανέβει ποτέ.

2. Προπονητής του ΑΟΞ σε εκείνο το κρίσιμο μπαράζ ήταν και ο τωρινός του προπονητής Νίκος Κεχαγιάς, που έχει το απόλυτο από την ημέρα που ανέλαβε φέτος την τεχνική ηγεσία του ΑΟΞ καθώς μετράει τέσσερις σερί νίκες με Αλμωπό Αριδαίας, Καβάλα, Θεσπρωτό και Νικη Βόλου την περασμένη Κυριακή. Η Ξάνθη προέρχεται λοιπόν από αυτή τη νίκη απέναντι στην έτερη ομάδα του Βόλου ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου από πικρή εντός έδρας ήττα με 1-0 από τον Πιερικό.

3. Για να επιστρέψουμε στην προϊστορία, όπως προκύπτει από την έρευνα που έκανε το ThrakiSportS, από το 1967 που συγχωνεύτηκαν Ασπίδα και Ορφέας Ξάνθης και δημιουργήθηκε ο ΑΟΞ, ο ξανθιώτικος σύλλογος βρέθηκε αντίπαλος με τον Ολυμπιακό Βόλου συνολικά σε 33 ματς μέχρι και το μπαράζ του 2014 που ήταν και το τελευταίο. Η ομάδα της Θράκης μετρά μετά και την επικράτηση στο μπαράζ 10 νίκες, 8 ισοπαλίες και 16 ήττες, σε σύνολο πέντε με το μπαράζ διοργανώσεων (Α’ Εθνική, Β’ Εθνική, Γ’ Εθνική, Αγωνας Διαβάθμισης και Κύπελλο). Στην έδρα του ο ΑΟΞ μετρά 8 νίκες, 4 ισοπαλίες ενώ 5 ματς τα κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι με τα τέρματα να είναι μοιρασμένα 18-18. Αναλυτικά η προϊστορία με ένα κλικ ΕΔΩ.

4. Με 20άδα πηγαίνει ο ΑΟΞ για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Βόλου, όπως ανακοινωθηκε από τον σύλλογο της Ξάνθης. Αναλυτικά οι εκλεκτοί του Κεχαγιά με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Ολη την εβδομάδα ο Τάσος Παπαζογλου, που τραυματίστηκε και έφαγε μέχρι και μπουκάλια στο ματς με τη Νίκη στον Βόλο, προπονούνταν με νάρθηκα στη μύτη. Σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την νίκη επί της Νίκης όπου πέτυχε και το μοναδικό γκολ ως τη σημαντικότερη και πιο δύσκολη μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα, ενώ αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου ανέφερε: «Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά. Δεν σημαίνει ό,τι επειδή κερδίσαμε ένα ντέρμπι, τα υπόλοιπα είναι όλα εύκολα. Για εμένα αυτό το παιχνίδι είναι ακόμα πιο δύσκολο. Είναι ένας αντίπαλος, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα. Για αυτό κι εμείς θα κοιτάξουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, έτσι ώστε να κερδίσουμε και να συνεχίσουμε». Ολη η συνέντευξη που παραχώρησε ο αρχηγός του ΑΟΞ με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Από την άλλη, με 20άδα ταξίδεψε στα Πηγάδια και ο Ολυμπιακός Βόλου, που έκανε μάλιστα και προπονηση την Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του Σαλέ. Αναλυτικά οι παίκτες που ταξίψεψαν, στους οποίους συμπεριλαμβανεται και Ξανθιώτης και έχων αναδειχθεί από τον ΑΟΞ Οκάν Σουλεϊμαν, με ενα κλικ ΕΔΩ.

7. Μετά από έξι αγωνιστικές ο ΑΟΞ βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας του Βορείου Ομίλου με 16 βαθμούς. Ουσιαστικά έχει μονο μια βαθμολογική απώλεια με τον Πιερικό και στην πραγματικότητα ειναι πρώτος, αφού έχει κάνει και το ρεπο και άρα έχει ματς λιγότερο από την πρωτοπόρο Βέροια. Αντίθετα ο Ολυμπιακός Βόλου είναι στην επικίνδυνη ζώνη, 4ος από το τέλος με μόλις 5 βαθμούς (μια νικη, δυο ισοπαλιες και τρεις ήττες χωρις ακομα να εχει κάνει ρεπο).

9. Ενα μικρό θρίλερ διαδραματίστηκε με τον διαιτητή της αναμέτρησης. Η ΚΕΔ από προφανή γκάφα αρχικά όρισε τον Στέφανο – Βάιο Καλατζή από την ΕΠΣ Θεσσαλίας, δηλαδή όρισε Βολιώτη διαιτητή. Τελικά αντικατστάθηκε και έτσι την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Βουρνέλας από την ΕΠΣ Μακεδονίας, ενώ ορίστηκε και ο Ντάβελας ως δεύτερος βοηθός από την ίδια ΕΠΣ. Κανονικά παρέμειναν σε σχέση με τον αρχικό ορισμό ο Αναστασιάδης από την ΕΠΣ Σερρών ως πρώτος βοηθός και 4ος ο Μπεκιάρης από την ΕΠΣ Καρδίτσας. Λεπτομέρειες με ενα κλικ ΕΔΩ.

9. Το κυρίως πιάτο της αγωνιστικής διεξάγεται σήμερα Σάββατο στον Βόρειο Όμιλο. Πέραν της αναμέτρησης των Πηγαδίων διεξάγονται την ίδια ώρα τα Βέροια – Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου – ΑΕΛ, Πιερικός – ΠΑΟΚ Β, Θεσπρωτός – Νικη Βολου και Καβάλα – Αλμωπός Αριδαίας. Αλλα δυο ματς εχει την Κυριακή, τα Ηρακλης – Ολυμποιακος Β και Αναγεννηση Καρδιτσας – Τρικαλα. Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Αυτό θα είναι και το τελευταίο παιχνίδι του ΑΟΞ στο 2021 που δεν θα έχει τηλεοπτική κάλυψη. Βάσει του προγράμματος που έχει ανακοινωθεί, τα τρία επόμενα για την τρέχουσα χρονιά θα έχουν: την προσεχή Τετάρτη το ΠΑΟΚ Β-ΑΟΞ από την ERTFLIX, την άλλη Κυριακή το Ξάνθη – Τρίκαλα επίσης από την ERTFLIX και στις 29 Δεκεμβρίου το ΑΕΛ – ΑΟΞ από την ΕΡΤ3.

11. Μέχρι και την έναρξη του αγωνα θα συνεχίζεται από τα γραφεία της ΠΑΕ στα Πηγάδια η πώληση μεμονωμένων εισιτηρίων στην τιμή των 10€ για τις θύρες Α – Γ – Α1 – Β1. Για τα παιδιά έως 16 ετών η είσοδος είναι δωρεάν ενώ και η είσοδος για τα Α.Μ.Ε.Α και για τους συνοδούς θα είναι ΔΩΡΕΑΝ (Θύρα Γ). Η είσοδος στο γήπεδο θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, με έλεγχο ταυτοτήτων, πιστοποιητικών εμβολιασμού ή πιστοποιητικό όσων έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο. Για τα παιδιά ισχύει από 6 έως 12 ετών προσκόμιση αρνητικού self test 24ων ωρών & από 13 έως 18 ετών προσκόμιση αρνητικού  rapid test 48 ωρών ή μοριακού 72 ωρών πάντα μέσω της εφαρμογής gov.gr. Απαραίτητη είναι η χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των φιλάθλων στο γήπεδο.