Τάσος Παπάζογλου εφ’ όλης της ύλης: «Καλύτερο το φετινό πρωτάθλημα από πέρυσι αλλά άδικο το σύστημά του»

Ο αρχηγός της Ξάνθης και σκόρερ του «χρυσού» τέρματος που έδωσε το τρίποντο απέναντι στη Νίκη Βόλου Τάσος Παπάζογλου μίλησε στο sdna, για τη σημαντική αυτή νίκη, την παρουσία του Νίκου Κεχαγιά στην τεχνική ηγεσία, τον ανταγωνισμό που θα υπάρξει για την κατάληψη της 1ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου, αλλά και για την εικόνα που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.

Αίσθηση προκαλεί η άποψή του ότι φέτος με την παρουσία των δεύτερων ομάδων των μεγάλων ΠΑΕ το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι καλύτερο από πέρυσι, ωστόσο χαρακτηρίζει άδικο το σύστημα που θα αφήσει έναν εκ των δύο πρωταθλητών των δυο ομίλων πιθανά εκτός ανόδου στην SL1.

Για τη νίκη της περασμένης Κυριακής ανέφερε: «Σίγουρα είναι η πιο σημαντική μέχρι στιγμής. Ήταν ο πιο δυνατός αντίπαλος που είχαμε παίξει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Ξέραμε ό,τι είναι δυνατή ομάδα, σκληρή ομάδα και αυτό κάνει τη νίκη μας ακόμα πιο μεγάλη. Ήταν ένα κλασικό παιχνίδι Β΄ Εθνικής. Σε καλό ρυθμό θα έλεγα υπήρχαν φάσεις. Καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις πόντους και συνεχίζουμε».

Σε ερώτηση αν μπορεί φέτος η Ξάνθη να καταφέρει την άνοδο που δεν ήρθε πέρυσι απάντησε: «Είμαστε μια νέα ομάδα. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος έχουν αλλάξει σχεδόν όλα. Το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής είναι πάρα πολύ δύσκολο. Υπάρχουν πάρα πολλοί αγώνες. Πέρυσι φτάσαμε στην πηγή, αλλά δεν ήπιαμε νερό. Ελπίζω φέτος τα πράγματα να πάνε καλύτερα, έτσι ώστε η ομάδα να επιστρέψει εκεί που ανήκει στην Α΄Εθνική, γιατί μια ομάδα όπως η Ξάνθη είναι κρίμα να βρίσκεται σε τέτοιες κατηγορίες».

Οταν ερωτάται αν η Ξάνθη έχει άγχος φέτος στο να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της, ο Τάσος Παπαζογλου αναφέρει: «Στόχος της ομάδας είναι να ανέβει στην Α΄κατηγορία. Άγχος δεν υπάρχει. Ξέρουμε ποίοι είμαστε. Απλά βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά Κυριακή με Κυριακή». Για την κακή σχετικά εμφάνιση της περασμένης Κυριακής προσθέτει: «Σε μία καλή ή κακή ημέρα σημασία στο τέλος έχει το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα ήταν υπέρ μας. Σίγουρα δεν κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι. Θα δουλέψουμε ώστε να εμφανιστούμε καλύτεροι, στα επόμενα παιχνίδια».

Αυτή τη νίκη θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε εξάποντο, για την συνέχεια…; Ο Τασος Παπαζογλου διαφωνει: «Εμείς πήραμε τους τρεις βαθμούς, αλλά αν δούμε όμως και την 1η αγωνιστική χάσαμε βαθμούς στον Πιερικό. Αυτό το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ αμφίρροπο. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Εγώ θα έλεγα ό,τι είναι ξεκάθαρα τρεις πόντοι και προχωράμε. Τίποτα παραπάνω».

Σε σχέση με την περυσινή σεζόν η ομάδα σε ποιους τομείς κατά τη γνώμη του Τάσου Παπαζογλου έχει βελτιωθεί αγωνιστικά. Μπορούμε να πούμε πως έχει γίνει πιο ομάδα Β΄Εθνικής; «Πιστεύω ό,τι φέτος η ομάδα είναι πιο πολύ Β΄ Εθνικής. Πέρυσι είχαν έρθει παίκτες με μεγάλα βιογραφικά, που οι περισσότεροι δεν γνώριζαν την Β΄ Εθνική. Πιστεύω ό,τι ήταν ένα μείον αυτό για την ομάδα, γιατί άργησε πάρα πολύ να μπει στο κλίμα της Β΄ Εθνικής. Φέτος όλοι όσοι έχουν έρθει γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την κατηγορία και πιστεύω ο καθένας από την πλευρά του, να δώσει το 100% έτσι ώστε να καταφέρουμε αυτό που δεν κάναμε πέρυσι, να ανέβει η ομάδα στην Super League 1».

Για τον Νίκο Κεχαγιά αναφέρει: «Σίγουρα είναι πάρα πολύ σημαντικό ό,τι ανέλαβε ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα πάντα για την ομάδα. Στις δύσκολες καταστάσεις ήταν παρών και τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς από την πλευρά μας, θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, ώστε να βοηθήσουμε και τον προπονητή, γιατί ένας προπονητής μόνο δεν μπορεί να φτιάξει μια ολόκληρη ομάδα. Είμαστε κι εμείς οι παίκτες. Το καλό φέτος είναι ό,τι οι περισσότεροι είμαστε Έλληνες, οπότε υπάρχει καλύτερη χημεία και προχωράμε μαζί ενωμένοι, για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Σε ερώτηση για την άποψη του για το φετινό πρωτάθλημα της Super League 2 και αν είναι καλύτερο από πέρυσι ή όχι, απαντά ο Τάσος Παπαζογλου: «Νομίζω ό,τι φέτος θα γίνει ένα καλύτερο πρωτάθλημα, γιατί έχουν μπει και οι Β ομάδες των μεγάλων ομάδων της Super League 1 και πιστεύω ό,τι θα υπάρξουν καλύτερα παιχνίδια σε σχέση με πέρυσι». Σε αυτό θα βοηθησει και η παρουσία των Β΄ομάδων του Big4 στο φετινό πρωτάθλημα; «Θα βοηθήσει. Καταρχήν είναι καλό και για τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε αυτές τις ομάδες, στο να έχουν χρόνο συμμετοχής, σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, όπως είναι το πρωτάθλημα της Super League 2. Βοηθάει γιατί υπάρχει ανταγωνισμός μεγάλος και υπάρχουν σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, πάρα πολύ δυνατά παιχνίδια. Αυτό βοηθάει και τις αντίπαλες ομάδες, που είναι πιο μικρές για παράδειγμα, να είναι ανταγωνιστικές».

Το γεγονός ότι υπάρχουν στον Βόρειο Όμιλο ομάδες, όπως είναι η Ξάνθη, η Βέροια, η Λάρισα αλλά και μεγαλύτερος ανταγωνισμός είναι κάτι που τον κάνει να ξεχωρίζει από τον Νότιο Όμιλο; «Σίγουρα υπάρχουν ιστορικές ομάδες. Υπάρχουν πιο δυνατά παιχνίδια θα έλεγα στον δικό μας όμιλο. Για μια θέση. Οπότε σίγουρα θα είναι πιο ανταγωνιστικό και ο καλύτερος ας ανέβει».

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος στο πρωτάθλημα υπάρχουν εμβόλιμες αγωνιστικές. Το βάθος στο ρόστερ, αλλά και η διάρκεια είναι στοιχεία που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην μάχη για την κατάληψη της πρώτης θέσης; «Ναι σίγουρα θα βοηθήσει το βάθος του ρόστερ, γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το πρωτάθλημα άργησε πάρα πολύ να ξεκινήσει. Υπάρχουν εμβόλιμες πάρα πολλές και μέσα στις γιορτές υπάρχουν παιχνίδια. Πιστεύω η ομάδα που θα έχει το μεγαλύτερο ρόστερ με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, θα είναι και η ομάδα, που θα πάρει και το εισιτήριο για τα μπαράζ, για να ανέβει στην Super League 1».

Ο παράγοντας έδρα μπορούμε να πούμε ό,τι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση άνοδος; «Ναι. Η έδρα θα παίξει σημαντικό ρόλο. Γιατί αν έχεις το αήττητο στην έδρα σου, τα υπόλοιπα παιχνίδια έρχονται λίγο πιο εύκολα, πιο βολικά».

Το φετινό σύστημα ανόδου, το οποίο θέλει τους πρωταθλητές των δύο ομίλων να παίζουν μπαράζ για την άνοδο, θεωρεί ο Τασος Παπαζογλου ότι είναι άδικο; «Σίγουρα είναι άδικο γιατί δύο παιχνίδια βασικά, θα καθορίσουν ποιος θα ανέβει κατευθείαν. Μπορεί όλη τη χρονιά να είσαι πρώτος με διαφορά και να πας σε δύο παιχνίδια μπαράζ και να χαθεί ολόκληρη η χρονιά τζάμπα. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα κάθε χρόνο βλέπουμε και μια νέα πρωτοτυπία. Είμαστε αναγκασμένοι, εφόσον έχουν παρθεί αυτές οι αποφάσεις, να ακολουθήσουμε αυτό το πρόγραμμα. Για εμένα είναι άδικο, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο».

Από τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο, ποια είναι που αυτή τη στιγμή έχει τον πρώτο λόγο; «Δεν μπορούμε να πούμε από τώρα ποια έχει τον πρώτο λόγο. Ομάδες όπως είναι η Ξάνθη, η Βέροια, η Λάρισα, θα είναι οι ομάδες πιστεύω που θα διεκδικήσουν την άνοδο», απαντα ο Τασος Παπαζογλου.

Μέχρι στιγμής, η Ξάνθη είναι μια από τις αήττητες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος. Το μυστικό σε αυτό το αήττητο ποιο είναι; Παίζει αυτό κάποιο ρόλο…; «Παίζει σημαντικό ρόλο. Το καλό είναι ό,τι υπάρχει πάρα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Φέτος αναφέρω ξανά, ό,τι υπάρχουν πιο πολλοί Έλληνες, που γνωρίζουν την κατηγορία κι αυτό είναι ένας λόγος παραπάνω, που μέχρι στιγμής η ομάδα αποδίδει καλά και είναι και αήττητη».

Εκτός από την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος η Ξάνθη έχει και την καλύτερη άμυνα. Αυτά τα στοιχεία αποτυπώνουν την μέχρι στιγμής εικόνα που έχει εμφανίσει η ομάδα στο πρωτάθλημα; Ο Τασος Παπαζογλου απαντά: «Ναι φυσικά. Πιστεύω ό,τι τα πρωταθλήματα και οι άνοδοι ξεκινούν πρώτα από την άμυνα. Πέρυσι είχαμε μία από τις καλύτερες άμυνες στην κατηγορία, για αυτό φτάσαμε μέχρι τον τελευταίο αγώνα που ήτα το μπαράζ. Πιστεύω να συνεχίσουμε έτσι και φέτος, με τα παιδιά τα καινούργια που έχουν έρθει να έχουμε εξίσου καλή αμυντική λειτουργία και φέτος, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο για τους επιθετικούς να σκοράρουν και η ομάδα να συνεχίζει να παίρνει τα τρίποντα».

Ο ιδιος έχει αγωνιστεί στη Β’ Εθνική και στο παρελθόν ως παίκτης του Πανσερραϊκού τις σεζόν 2006-07, 2007-08 και 2009-10. Πιστεύει ό,τι εκείνα τα χρόνια που έπαιξε στην κατηγορία, με το τώρα αποτελούν τη μέρα με τη νύχτα…; Ο Τασος Παπαζογλου απαντά: «Την πρώτη και την τελευταία φορά που έπαιξα στη Β΄ Εθνική, τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά με τον Πανσερραϊκό. Υπήρχαν και πολύ καλύτερες ομάδες και πάρα πολύ καλοί παίκτες. Ήταν μια πολύ δύσκολη κατηγορία. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ό,τι κάθε χρόνο είναι και χειρότερα τα πράγματα στη Β΄ Εθνική, για αυτό και θα κάνουμε τα πάντα φέτος, έτσι ώστε να επιστρέψουμε την ομάδα της Ξάνθης στην Α΄ Εθνική».

Σε ερώτημα για το αν αντιμετωπίζει ο ΑΟΞ κάποιο πρόβλημα σ΄ότι έχει να κάνει με το οικονομικό σκέλος, απαντά: «Όλα πηγαίνουν βάσει Super League 1. Οι πληρωμές , όλα είναι στην ώρα τους. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι». Αλλωστε το οικονομικό «είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει όλους τους ποδοσφαιριστές. Εμείς είμαστε τυχεροί και ευλογημένοι που βρισκόμαστε σε μια τέτοια ομάδα, που λειτουργεί σε πρότυπα ομάδων Α΄Εθνικής. Δεν είναι τυχαίο ό,τι η ομάδα ήταν 31χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, με πολλές διακρίσεις».

Με αφορμή το χρυσο γκολ της Κυριακής αναφέρει: «Μέχρι στιγμής στην καριέρα μου τα γκολ που έχω πετύχει είναι λίγα, αλλά ήταν κάθε ένα ξεχωριστό. Πιστεύω να βάλω κι άλλα γκολ στην Ξάνθη, έτσι ώστε να βοηθήσω κι εγώ με το παραπάνω, να επιστρέψει στην Α΄ Εθνική». Οσο για το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου και σε ερωτηση αν είναι ματς-παγίδα, ο Τασος Παπαζογλου απαντά: «Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά. Δεν σημαίνει ό,τι επειδή κερδίσαμε ένα ντέρμπι, τα υπόλοιπα είναι όλα εύκολα. Για εμένα αυτό το παιχνίδι είναι ακόμα πιο δύσκολο. Είναι ένας αντίπαλος, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα. Για αυτό κι εμείς θα κοιτάξουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, έτσι ώστε να κερδίσουμε και να συνεχίσουμε».