Πρωταθλητής Ευρώπης ο Πολυχρονίδης, χάλκινη η Ντέντα, μια ανάσα από το μετάλλιο ο Αλεξανδρος Παπαδάκης

Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη σερί διοργάνωση (2019, 2021), στέφθηκε ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης στο μπότσια.

Ο κάτοχος έξι μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, με sport assistant την Κατερίνα Πατρώνη, ολοκλήρωσε αήττητος τις προσπάθειές του στην BC3 ανδρών και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, το πρώτο μετά την τροποποίηση των κατηγοριών σε άνδρες και γυναίκες.

Ακόμα, η παραολυμπιονίκης του Ρίο και του Τόκυο Άννα Ντέντα, με sport assistanta την Χριστίνα Ντέντα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο BC3 γυναικών, ενώ στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε η αγωνιστική παρουσία του Αλέξανδρου Παπαδάκη στην κατηγορία BC2 ανδρών, της Χρυσής Μόρφη-Μέτζου στην BC4 γυναικών και του Παναγιώτη Σουλάνη στην BC1 ανδρών.

Ο Πολυχρονίδης, στον τελικό νίκησε 3-2 τον Βρετανό Μούλαμ, ενώ νωρίτερα, στα ημιτελικά, είχε επικρατήσει με 8-2 του Ρώσου Λεγκοστάεφ. Από την πλευρά της η Ντέντα, στα ημιτελικά ηττήθηκε 4-2 από την Όβτσαρζ (Πολωνία), όμως κατέκτησε την 3η θέση μετά τη νίκη 4-3 επί της Ισπανίδας Μπουσερίτ.

Ο (Εβρίτης στην καταγωγή) Αλέξανδρος Παπαδάκης στον αγώνα για την είσοδό του στην τετράδα, ηττήθηκε 4-3 από τον Σλοβάκο Κούριλακ και έτσι έμεινε οριακά εκτός μεταλλίων αν και έφτασε μια ανάσα από το βάθρο, ενώ η Μόρφη-Μέτζου έχασε 1-0 από την Γερμανίδα Ραγκουβαράν. Ακόμα ο Σουλάνης στον αγώνα της οκτάδας ηττήθηκε 4-2 από τον Βρετανό Σμιθ.

Η τελική κατάταξη των Ελλήνων αθλητών σε όλες τις κατηγορίες δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.