Super League 2: Οριστική η νέα αναβολή! Δεν θα έχουμε σέντρα στο πρωτάθλημα ούτε το προσεχές Σαββατοκύριακο

Η νέα τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Super League 2, έβγαλε… λευκό καπνό και πλέον όπως όλα δείχνουν το νέο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου θα ξεκινήσει (μετά πολλών… αναβολών) την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, προς επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων την Τρίτη (19/10).

Παράλληλα, την Τετάρτη (20/10) η Λίγκα θα στείλει επιστολή προς την ΕΡΤ, ζητώντας συγκεκριμένη επαναδιαπραγμάτευση επί των όρων που προτάθηκαν από την κρατική τηλεόραση για το «πακέτο» των τηλεοπτικών του εφετινού πρωταθλήματος. Σε κάθε περίπτωση, η σέντρα στο νέο πρωτάθλημα δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League 2:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, μετά τη συνεδρίασή του που ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά έλαβε τις εξής αποφάσεις:
1) Να σταλεί επιστολή στην ΕΡΤ Α.Ε όπου θα επαναδιαπραγματεύεται τους όρους της συνεργασίας των δυο πλευρών .
2) Να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της SL2, αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 στις 31 Οκτωβρίου».

Στην πρόταση που έκανε η ΕΡΤ το μεσημέρι της Τρίτης (19/10) μέσω τηλεδιάσκεψης με το Δ.Σ. της Super League 2, έριξε στο τραπέζι την προοπτική να καταβληθεί το ίδιο ποσό που δόθηκε πέρυσι στην κατηγορία (3,1 εκατ. ευρώ), προσθέτοντας και το 1,2 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν τη σεζόν 2020/21 για τις μεταδόσεις της Football League, προσφέροντας δηλαδή ένα συνολικό «πακέτο» 4,3 εκατ. ευρώ.

Ο βασικός όρος που μπήκε ωστόσο, απ’ την ηγεσία της κρατικής τηλεόρασης ήταν πως αυτό το 1,2 εκατ. ευρώ δεν θα μοιραστεί ισόποσα προς τις ομάδες, αλλά υπό μορφή μπόνους κλιμακωτά αυξανόμενου, το οποίο θα ξεκινάει απ’ τις 50.000 ευρώ για τις ομάδες που θα καταταγούν στην 5η θέση των ομίλων και θα φτάνει στις 200.000 ευρώ για τις πρωταθλήτριες.

Αυτό είναι ένα «γκρίζο» σημείο προσώρας, και πάνω σ’ αυτό θα γίνει η επαναδιαπραγμάτευση μετά την επιστολή της Super League 2 το πρωί της Τετάρτης (20/10), μαζί με την επιθυμία της Λίγκας να διαχειρίζεται η ίδια τα υπόλοιπα ματς που δεν θα έχουν τηλεοπτική μετάδοση «πουλώντας» τα μέσω ίντερνετ, όμως η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως σε κάθε περίπτωση (ακόμη κι αν τραβήξουν κι άλλο οι διαπραγματεύσεις) το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 31/10.