Προσφυγές κατά της ΠΑΕ Ξάνθη από Ελίνι Δημούτσο και Σάββα Σιατραβάνη

Νομικά κατά της Ξάνθης κινήθηκαν οι Σάββας Σιατραβάνης και Ελίνι Δημούτσος. Οι προσφυγές τους εκδικάστηκαν την Δευτέρα (18/10) στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.

Στην εκδίκαση ήταν απούσα η ΠΑΕ Ξάνθη, αφού δεν εκπροσωπήθηκε έστω από κάποιον δικηγόρο της. Αντίθετα ήταν παρούσες η εφημερίδα Live Sport και η ιστοσελίδα FL News, παρακολούθησαν τη διαδικασία και παρουσίασαν το ρεπορτάζ.

Τον Σιατραβάνη εκπροσώπησε ο δικηγόρος, Πάρης Ατλαμάζογλου, ο οποίος έκανε λόγο για οφειλόμενα που απορρέουν από το συμβόλαιο και τον εσωτερικό κανονισμό. Σε ό,τι αφορά στον Δημούτσο, ο νομικός εκπρόσωπός του, Μανώλης Αλαφραγκής ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η προσφυγή κατατέθηκε στις 12 Οκτωβρίου. Στις 14 του ίδιου μήνα η ΠΑΕ κατέβαλε χωρίς αιτιολογία 1.500 ευρώ και τη Δευτέρα (18/10) άλλες 2.550 ευρώ που θεωρώ ότι αντιστοιχούν σε μπόνους. Εκτός της δόσης και του πριμ οφείλονται ακόμα 6.000 ευρώ από την εφορία».

Όπως κατέθεσε μάρτυρας, ο Δημούτσος από τον Αύγουστο ως τις 12 Οκτωβρίου προπονούνταν μόνος του. «Αυτό τον ενόχλησε περισσότερο», τόνισε και μίλησε για οφειλόμενα 5.000 ευρώ.

Σημειώθηκε, μάλιστα, ότι η αποζημίωση είναι 75.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε μελλοντικές δόσεις ως τον Ιούνιο και μισθούς έως την προσεχή μεταγραφική περίοδο. Ζητήθηκε, τέλος, η άμεση έκδοση απόφασης, ώστε ο ποδοσφαιριστής να μπορέσει να πάρει μεταγραφή τον Ιανουάριο.