Κύπελλο Ελλάδος: Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΑΟΞ στην τρίτη φάση της διοργάνωσης

Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης στο Κύπελλο Ελλάδος ο ΑΟ Ξάνθη έμεινε μοναδικός εκπρόσωπος της Θράκης σε αυτήν, αφού μετά τον Ορφέα Ξάνθης αποκλείστηκαν τόσο η Αλεξανδρούπολη όσο και ο Άρης Αβάτου.

Υπενθυμίζεται ότι οι μεν Εβρίτες έχασαν εντός έδρας στα πέναλτι με 4-3 από τον Αχέροντα Καναλακίου ενώ ο Αρης Αβάτου γνώρισε την εκτός ήττα με 3-0 από τον Εδεσσαϊκό.

Βάσει της προκήρυξης του Κυπέλλου, στην τρίτη φάση «θα συμμετέχουν οι είκοσι τέσσερεις (24) νικήτριες ομάδες της 2ης Φάσης και οι τριάντα δύο (32) ομάδες της Super League 2. Σύνολο ομάδων πενήντα έξι (56). Μετά από κλήρωση δημιουργούνται είκοσι οκτώ (28) ζευγάρια και θα προκύψουν
είκοσι οκτώ (28) νικήτριες ομάδες μετά από μονούς αγώνες. Γηπεδούχος Ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη. Σε περίπτωση που κληρωθεί ομάδα της Super League 2 με ομάδα της Γ΄ Εθνικής τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας της Γ΄ Εθνικής».

Ακόμα βέβαια δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα πάρουν πιστοποιητικό για την SL2, αλλά δεδομένα ο ΑΟΞ καταρχήν θα κληθεί να ψαρέψει αντίπαλο από τις ομάδες της Γ’ Εθνικής που πέρασαν την Β’ Φάση και οι οποίες είναι 20 και όχι 24. Αν συμβει αυτό, θα αγωνιστεί εκτός έδρας σε νοκ άουτ ματς. Αν δεν κληρωθεί με ερασιτεχνική ομάδα, τότε θα αντιμετωπίσει κάποια άλλη ομάδα της SL2, από όσες θα έχουν απομείνει στην κληρωτίδα (πλην των τεσσάρων Ομάδων Β) χωρίς να υπάρχουν σε αυτήν την φάση γεωγραφικά κριτήρια.

Αρα οι αντίπαλοί του μπορεί να είναι οι εξής:

ΑΠΟ ΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ:
Κοζάνη
Εδεσσαϊκός
Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας
Παναγρινιακός
Εθνικός Σοχού
ΑΟ Υπάτου
Φήκης
Λευκίμμη Κέρκυρας 
Αχέρων Καναλακίου
Θησεύς Αγριάς
Γιούχτας
Εθνικός Πειραιώς
ΠΑΟ Ρουφ 
Παναχαϊκή
Νέα Αρτάκη
Προοδευτική
Ηλιούπολη 
Άρης Σούδας
Άγιος Νικόλαος
Διαγόρας Βραχνεΐκων

ΑΠΟ ΤΗΝ SL2:
ΑΕΛ
Λεβαδειακός
Πανσερραϊκός
Εργοτέλης
Καλαμάτα
Βέροια
Ολυμπιακός Βόλου
Νίκη Βόλου
Τρίκαλα
Επισκοπή
Διαγόρας
Καλλιθέα
Αναγέννηση Καρδίτσας
Αιγάλεω
Πιερικός
Απόλλων Πόντου
Καραϊσκάκης
Απόλλων Λάρισας
Κισσαμικός (Χανιά)
Αστέρας Βλαχιώτη
Αλμωπός Αριδαίας
Κηφισιά
Θεσπρωτός
ΟΦ Ιεράπετρας
Τρίγλια

Οι ομάδες που κατέθεσαν φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά απορρίφθηκαν και περιμένουμε τυχόν ενστάσεις είναι οι εξής:
Ρόδος
Σαντορίνη
Ιάλυσος
Καβάλα
Παναχαϊκή
Ζάκυνθος
Πανιώνιος
Δόξα Δράμας