Τόκυο 2020: Ακυρώθηκαν Μάντης και Καγιαλής στην 4η ιστιοδρομία αλλά παραμένουν στο κυνήγι του μεταλλίου

Μολονότι ακυρώθηκαν στην τέταρτη ιστιοδρομία, οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής παραμένουν στην 4η θέση της γενικής κατάταξης στην κατηγορία σκαφών 470 ανδρών του ολυμπιακού τουρνουά ιστιοπλοΐας, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας.

Το ελληνικό πλήρωμα είχε ολοκληρώσει την 3η ιστιοδρομία στην 3η θέση και την 4η στην 15η θέση, έχοντας συνολικά 14 βαθμούς ποινής. Όμως, παρά την ακύρωση που επιβλήθηκε στο ελληνικό δίδυμο, οι Μάντης/Καγιαλής παραμένουν στην τέταρτη θέση της γενικής με 14 βαθμούς ποινής, καθώς «πετούν» τη χειρότερη βαθμολογία τους, η οποία είναι οι 20 βαθμοί από την ποινή που τους επιβλήθηκε σε αυτήν την 4η κούρσα.

Στην κατάταξη προηγούνται οι Αυστραλοί Ράιαν και Μπέλτσερ (4 βαθμοί ποινής), οι οποίοι επικράτησαν και στις δύο σημερινές ιστιοδρομίες, στη 2η θέση είναι οι Βρετανοί Πέισενς και Γκραμπ με 9 βαθμούς ποινής (σ.σ. πήραν τη 2η και την 4η θέση, αντίστοιχα, στην 3η και 4η ιστιοδρομία), ενώ στην 3η θέση με 14 βαθμούς ποινής, όσους έχουν και οι Μάντης/Καγιαλής, βρίσκονται οι Σουηδοί Ντάλμπεργκ και Μπέργκστρομ (κατέλαβαν την όγδοη και την πέμπτη θέση, αντίστοιχα, στις δύο σημερινές κούρσες).