Νηνεμία ως… αδιαφορία στον Πανθρακικό για την πρόσκληση-πρόκληση της ανόδου στην SL2

Ο Μπάμπης Χατζημεστής έχει καλέσει ως την Παρασκευή τον Πανθρακικό ή την Αλεξανδρούπολη να αποδεχθούν την πρότασή του για να πάρουν την θέση του Ορφέα Ξάνθης στην SL2, ενώ ωστόσο στον Εβρο προσπαθούν έστω να κινητοποιηθούν, στην Κομοτηνή επικρατεί απάθεια.

Η πρόταση προκάλεσε αίσθηση αλλά σύντομα έγινε αντιληπτό ότι στην πόλη δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή ούτε το οικονομικό μέγεθος ούτε πιθανότατα και η δυνατότητα να επιχειρηθεί κάτι τέτοιο. Ετσι οι ιθύνοντες του Πανθρακικού προτίμησαν σχεδόν από την πρώτη στιγμή να σιωπήσουν για το θέμα αυτό, να το αφήσουν να ξεχαστεί, ώστε να περιοριστεί και η γκρίνια από τους όποιους θα μπορούσαν να δουν μέσα από αυτήν την προοπτική μιας πιθανής διαδικασία επιστροφής στα μεγάλα σαλόνια.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχουν περάσει 5 χρόνια από την πτώχευση της ΠΑΕ και την απόσυρσή της στα μισα της σεζόν από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, οπότε υπάρχει ένας φόβος ότι αν εμφανιζόταν ο ΑΠΣ Πανθρακικός στα νέα πρωταθλήματα, έστω και με άλλο ΑΦΜ (αυτό του Ορφέα, αλλά υπενθυμίζεται ότι και ο νυν Πανθρακικός έχει διαφορετικό ΑΦΜ από εκείνο της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ) ενδεχομένως να αναβίωναν χρέη του παρελθόντος.

Αυτό όμως δεν δείχνει να είναι ωστοσο ο πραγματικός λόγος της απουσίας οποιασδήποτε κίνησης στην Κομοτηνή. Το πρόβλημα δείχνει να είναι βαθύτερο και να εδράζεται στον συμβιβασμό που φέρεται να έχει υπάρξει στους όποιους λίγους εξακολουθούν να τρέχουν διοικητικά τον σύλλογο ότι είναι προτιμότερο να είναι πρώτος στο… χωριό, παίζοντας κόντρα σε Ελπίδα Σαπών, Δόξα Γρατινής και Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, κάνοντας σύμφωνα με φημολογία Πανθρακικούς Β’ στο τοπικό, παρά να γίνει έστω η προσπάθεια επιστροφής στις επαγγελματικές κατηγορίες με απ’ ευθείας άνοδο δυο κατηγοριών.

Δεδομένα παντως άλλη τέτοια ευκαιρία δεν θα υπάρξει. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι από φέτος οι πρωταθλητές των ΕΠΣ θα δίνουν μπαράζ με τους πρωταθλητές άλλων έξι ΕΠΣ μέχρι και την Θεσσαλονίκη, ώστε από σύνολο επτά να ανεβαίνουν μόνον οι τρεις. Και υπενθυμίζεται οτι ακόμα και αν επέλθει η άνοδος, πάλι ερασιτεχνική κατηγορία λογίζεται η Γ’ Εθνική. Πρέπει να βγεις πρωταθλητής και σε αυτήν και να περάσεις από διαδικασία μπαράζ όπως έκανε φέτος ο Ορφέας, για να ανέβεις στην SL2.

Με άλλα λόγια, η ευκαιρία που δίνει με την πρότασή του ο Μπάμπης Χατζημεστής σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη είναι μεγάλη. Αλλά για να αρπάξει κάποιος την ευκαιρία πρέπει και να το θέλει και να το μπορεί. Στην Αλεξανδρούπολη το ψάχνουν… Στην Κομοτηνή φαίνεται ότι ούτε μπορούν ούτε θέλουν και το περισσότερο που απασχολεί κάποιους δείχνει να είναι απλά το πως θα περάσει χωρίς “πολιτικό κόστος” αυτή η χαμένη ευκαιρία, ώστε στο τέλος της σεζόν όλοι μαζί να πανηγυρίζουν μια «επιτυχημένη» χρονιά με αντιπάλους τα διάφορα χωριά στο τοπικό της Ροδόπης…