Το παλεύει δυνατά η Αλεξανδρούπολη για να πάρει την θέση του Ορφέα Ξάνθης στο πρωτάθλημα της SL2

Αρκετά ζεστά έχουν δει στην Αλεξανδρούπολη το ενδεχόμενο να πάρουν το ΑΦΜ του Ορφέα Ξάνθης και κατά συνέπεια την θέση του στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2, αποδεχόμενοι την σχετική πρόταση του Μπάμπη Χατζημεστή.

Ειδικά ο Παναγιώτης Λογαράς από την στιγμή που ο πρώην… συνάδελφός του (ως τερματοφύλακας) Μπάμπης Χατζημεστής πέταξε την βόμβα, ξεκίνησε ένα σαφάρι που δεν περιορίστηκε στην Θράκη αλλά έφτασε και στην Αθήνα, με στόχο τις συζητήσεις με επιχειρηματίες που θα μπορουσαν να στηρίξουν το εγχείρημα η Αλεξανδρούπολη να ανέβει εδώ και τώρα στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Στην ομάδα του Έβρου από πέρυσι είχαν θέσει ως στόχο να πετύχουν βραχυπρόθεσμα την άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ειδικά ο προπονητής Νίκος Ουσταμπασίδης έχει πολλές φορές δηλώσει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις αν δεν φύγεις γρήγορα από την Γ’ Κατηγορία για το βήμα παραπάνω, σύντομα θα έρθει η φθορά και θα επιστρέψεις αργά ή γρήγορα στα τοπικά.

Αν και στην Αλεξανδρούπολη δεν παρατηρήθηκε ο γενικός ξεσηκωμός που θα περίμενε κανείς στο άκουσμα αυτής της πρότασης – πρόκλησης, οι άνθρωποι της Αλεξανδρούπολης το παλεύουν. Οι πληροφορίες λένε ότι έχουν εξασφαλίσει πολιτική στήριξη από την δημοτική και όχι μόνο αρχή, αλλά και από τουλάχιστον έναν δυνατό επιχειρηματία αλλά αναζητείται και συμπαίκτης.

Λέγεται ότι αυτήν την στιγμή έχουν εξευρεθεί τα πρώτα 300 χιλιάρικα και αναζητούνται άλλα 150 με 200 για να δοθεί το τελικό ok και να κλείσει το deal, καθώς έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις και η προϋπόθεση που θέτει ο Μπάμπης Χατζημεστής να παραμείνουν περίπου 8 παίκτες από το ρόστερ του Ορφέα στη νέα ομάδα δείχνει να γίνεται αποδεκτή.

Ο Χατζημεστης έχει ξεκαθαρίσει ότι η προθεσμία για την αποδοχή της πρότασής του είναι ως την Παρασκευή, σε διαφορετική περίπτωση θα αρνηθεί την πρόσκληση για άνοδο στην SL2 και θα δηλώσει ξανά την ομάδα του Ορφέα στη νέα ιδιαίτερα αναβαθμισμένη Γ’ Εθνική.

Σε περίπτωση που το ΑΦΜ του Ορφέα μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη, τότε ο νέος Ορφέας που θα δημιουργηθεί θα εκκινήσει από την Γ’ Κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης (υπάρχει ήδη σχετικός σύλλογος με διαφορετικό αριθμό μητρώου από την ακαδημία του).

Οι πιθανότητες αυτήν την στιγμή δείχνουν να είναι 50-50, με το οικονομικό προφανώς να αποτελεί το βασικό αγκάθι (εξαιτίας του οποίου άλλωστε ο Ορφέας αδυνατεί να δηλωθεί ο ίδιος στην SL2) αλλά τους ανθρώπους της Αλεξανδρούπολης βασιζόμενοι και στην αναβάθμιση της πόλης με το λιμάνι και την αμερικανική βάση, να κάνουν τις κινήσεις τους και να ευελπιστούν πέρα από ευήκοα ώτα να βρουν και πρόθυμα πορτοφόλια για το μεγάλο τόλμημα, που έτσι κι αλλιώς είχαν θέσει ως αγωνιστικό στόχο…