Conference League: Ήττες για τον «πρωτάρη» Καπνίδη και τον Ουζουνίδη, νίκες για Γούτα – Πέτροβιτς, ανοιχτή η πρόκριση για Γιαννίκογλου – Γκαργκαλατζίδη

Δράση για τον 2ο προκριματικό γύρο περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του νεοσύστατου Conference League, με τη συμμετοχή αρκετών πρώην θρακιωτών να είναι αισθητή σε ορισμένα παιχνίδια.

Αρχικά, την πρώτη του ευρωπαϊκή συμμετοχή κατέγραψε ο περσινός πρώτος σκόρερ του ΑΟΞ, Αντώνης Καπνίδης, αφού πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι της Πανεβέζις με την Βοϊβοντίνα στη Λιθουανία. Οι Σέρβοι όμως κατάφεραν να επικρατήσουν με 0-1 χάρη στο γκολ του Τσόβιτς στο 70′, ενώ ο Αντώνης Καπνίδης πέρασε ένα λεπτό αργότερα στον αγωνιστικό χώρο στην προσπάθεια για ισοφάριση. Η Βοϊβοντίνα έχει το πάνω χέρι και το προβάθισμα πρόκρισης, που όμως είναι ακόμα ανοιχτή, με τους Λιθουανούς να θέλουν μόνο νίκη στη Σερβία ώστε να ελπίζουν τουλάχιστον σε παράταση.

Με την «πλάτη στον τοίχο» βρίσκεται επίσης η Κραϊόβα του Εβρίτη τεχνικού Μαρίνου Ουζουνίδη, η οποία γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Λάτσι στην Αλβανία. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μαυροβούνιος Ζαρουμπίτσα στο 36′. Πλέον, οι Ρουμάνοι καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα στο γήπεδο τους, ώστε να ελπίζουν στην πρόκριση.

Αντίθετα, σπουδαία νίκη πανηγύρισε ο Θασίτης πρώην στόπερ του ΑΟΞ Δημήτρης Γούτας στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την φανέλα της Σίβασπορ. Οι Τούρκοι επιβεβαίωσαν το τίτλο του φαβορί και επικράτησαν με 0-1 της Πετροκούμπ Χιντσέστι στην Μολδαβία, χάρη στο γκολ του Οσμάνπασα στο 16′.

Προβάδισμα πρόκρισης πήρε και η Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, όπου επέστρεψε και αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του από την Ξάνθη ο Μίλαν Πέτροβιτς. Η ομάδα από την Βουλγαρία έπειτα από δύσκολη μάχη πήρε τη νίκη εντός έδρας με 1-0 κόντρα στην τσέχικη Σλόβατσκο, με τον Βιτάνοβ να λυτρώνει τους γηπεδούχους με γκολ στο 89′. Ο Πέτροβιτς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 64′. Η Λοκομοτίβ καλείται την εβδομάδα να υπερασπιστεί το υπέρ της αποτέλεσμα και στο ματς της Τσεχίας.

Τέλος, ανοιχτούς λογαριασμούς αφήσαν Σούντοβα και Ράκοβ στην Λιθουανία, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0. Την εστία των γηπεδούχων υπερασπίστηκε ο -έχων και θρακιώτικες ρίζες- πρώην τερματοφύλακας του ΑΟΞ Μάκης Γιαννίκογλου, ενώ ο νεαρός πρώην επιθετικός του ΑΟΞ Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλάγη στο 87′. Πλέον, οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν το εισητήριο της πρόκρισης στην ρεβάνς της Πολωνίας, την επόμενη εβδομάδα.