Πλέι άουτ ανάμεσα στο 8 της Volley League και τον 3 της Pre League – Πως επηρεάζει Άθλος Ορεστιάδας και ΑΕ Κομοτηνής

Όσα είχε γράψει πριν λίγο καιρό το ThrakiSportS, για το αίτημα των ομάδων να γίνουν μπαράζ ανόδου ανάμεσα στις ομάδες της Volley League και Pre League, επιβεβαιώθηκε από την συνεδρίαση της ΕΣΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα, στον ορισμό του συστήματος διεξαγωγής του πρωταθλήματος στην συνεδρίαση της ΕΣΑΠ αποφασίσθηκε οι ομάδες της Volley League που στην κανονική διάρκεια θα τερματίσουν στις θέσεις 7 και 8, θα παίξουν μεταξύ τους και η ομάδα που θα φτάσει στις τέσσερις νίκες θα μείνει στην κατηγορία ενώ η ηττημένη θα παίξει αγώνες μπαράζ με τον τρίτο της Pre League.

Όλα αυτά αφορούν τις δύο Θρακιώτικες ομάδες, ΑΕ Κομοτηνής και Άθλο Ορεστιάδας, καθώς έχουν θέσει υψηλούς στόχους για την φετινή χρονιά, το οποίο φαίνεται και από τις μεταγραφικές κινήσεις είτε έχουν ανακοινώσει είτε έχουν προχωρημένες επαφές.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι δεν έχει γίνει κάποια αναφορά για τις συμμετοχές των ξένων αθλητών, δηλαδή πόσοι θα αγωνιστούν στο μπαράζ, καθώς να υπενθυμίσουμε ότι οι ομάδες της VOlley League μπορούν να έχουν τέσσερις ξένους ενώ της Pre League μόνο δύο.