Άφαντος παραμένει ο Μπιλ Πάπας στην Αυστραλία παρά την δήλωση του δικηγόρου του ότι θα επέστρεφε

Ο Μπιλ Πάπας, ο επιχειρηματίας του Σίδνεϊ και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη που βρίσκεται στο επίκεντρο της φερόμενης απάτης που ανακάλυψε η τράπεζα Westpac που σύμφωνα με τα όσα καταγγέλονται αγγίζει τα 300 εκατομμύρια δολάρια, πιθανότατα βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα. Αυτό αναφέρει στο τελευταίο ρεπορτάζ του το «Australian Financial Review».

Αυτή η πληροφορία έρχεται σε αντίθεση με τα λόγια του δικηγόρου του Ρόκο Πανέτα, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου είχε αναφέρει ότι είχε προγραμματίσει να επιτρέψει στο Σίδνεϊ το Σαββατοκύριακο.

Το Australian Financial Review έστειλε φωτογράφο στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σίδνεϊ για να καταγράφει τις αφίξεις, συμπεριλαμβανομένης της μοναδικής της Japan Airlines που ήρθε στο Σίδνεϊ το Σαββατοκύριακο και αφορούσε πτήση από το Τόκυο το πρωί της Κυριακής, αλλά και άλλη μια της Emirates από το Ντουμπάι το βράδυ του Σαββάτου (στο δικαστήριο είχε ειπωθεί ότι θα ερχόταν με Japan Airways μέσω Ντουμπάι).

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, που αξίζει να σημειωθεί ότι αναπαράγονται από ομογενειακά μέσα ενημέρωσης όπως το Greek Herald και το Greek City Times, ο Βασίλης Παπαδημητριου ή Μπιλ Πάπας δεν εθεάθη μεταξύ όσων αφίχθησαν και μεταφέρθηκαν σε λεωφορεία για μεταφερθούν σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Τα ίχνη του Μπιλ Πάπας, ιδιοκτητη της ΠΑΕ Ξάνθη αλλά και διευθύνοντος συμβούλου του Forum Group, παραμένουν άγνωστα από τα μέσα Ιουνίου, όταν σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, υπήρχε ισχυρισμός ότι θα έπρεπε να βρίσκεται σε ένα Νοσοκομείο του Περθ.

Ο 49χρονος επιχειματίας μαζί με το Forum Finance κατονομάζεται στα δικαστικά έγγραφα ως πιθανός υπεύθυνος για την φερόμενη απάτη σε βάρος της Westpac παρουσιάζοντας εικονικά ή πλαστά τιμολόγια και έγγραφα χρηματοδότησης. Η τράπεζα υποστηρίζει ότι η συνολική έκθεσή της θα μπορούσε να φτάνει τα 285 εκατομμύρια δολάρια και να προκαλέσει ζημιά 200 εκατομμυρίων μετά την φορολογία.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο ομοσπονδιακός δικαστής με απόφασή του τοποθέτησε εκκαθαριστή στην Forum Finance και άλλες εταιρείες του Μπιλ Πάπας, έπειτα από αίτημα της Westpac, τονίζοντας ότι ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας δεν είναι φερέγγυος με βάση τις κινήσεις, την εξαφάνισή του αλλά και το γεγονός ότι επισήμως δεν προσήλθε για να αντικρούσει τα επιχειρήματα της τράπεζας.

Westpac’s fraud allegations have been taken to court.

Bill Papas is at the centre of a $300 million alleged Westpac fraud.