Με Ζαγόρ, Κάρα, Δέλλα, Παπ, Βενετίδη και Χαριστέα οι Legends 2004 ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη και… έρχονται Έβρο

To δεύτερο Legends 2004 Youth Cup για το 2021 ανήκει πλέον στην ιστορία. Η διοργάνωση έλαβε χώρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και το εμβληματικό Καυτανζόγλειο Στάδιο πάντα με την πολύτιμη στήριξη και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οκτώ Ακαδημίες Ποδοσφαίρου αγοριών και δύο κοριτσιών έλαβαν μέρος στο Legends 2004 Youth Cup της Θεσσαλονίκης και συναντήθηκαν με τους Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004. Στο Legends 2004 Youth Cup της Θεσσαλονίκης, παρευρέθησαν οι Γιώργος Καραγκούνης, Θοδωρής Ζαγοράκης, Άγγελος Χαριστέας, Τραϊανός Δέλλας, Τάκης Φύσσας, Βασίλης Τσιάρτας, Άγγελος Μπασινάς, Μιχάλης Καψής, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Παντελής Καφές, Στέλιος Βενετίδης, Βασίλης Λάκης, και Φάνης Κατεργιαννάκης.

Στο καθιερωμένο, πλέον, πρόγραμμα του Youth Cup, oι Legends συνομίλησαν με τους νεαρούς αθλητές, ανέλαβαν από μία ομάδα, έγιναν μέντορές τους για μία ημέρα συνεργαζόμενοι με τους προπονητές τους και τους καθοδήγησαν μέσα από μία σειρά αγώνων. Οι νεαροί αθλητές είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις και εμπειρίες από τους θρύλους του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου και να χαρούν το παιχνίδι για μία γεμάτη ημέρα υγιούς ανταγωνισμού, ευγενούς άμιλλας και αθλητικού πνεύματος.

Όπως είναι πλέον γνωστό, στα Legends 2004 Youth Cups δεν υπάρχουν “νικητές” και “ηττημένοι”. Όλοι οι νεαροί ποδοσφαιριστές τελείωσαν την ημέρα κερδισμένοι και γεμάτοι από αθλητισμό και γνώσεις, έλαβαν όλοι μετάλλια και πήραν αναμνηστικά δώρα αλλά, το κυριότερο, έμαθαν, έπαιξαν και ευχαριστήθηκαν το ποδόσφαιρο όπως αυτό πρέπει να είναι. Οι Ακαδημίες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους και αγωνίστηκαν μεταξύ τους ώστε να προκύψουν οι φιναλίστ, ο “τελικός” αγώνας των οποίων έκλεισε το Legends 2004 Youth Cup της Θεσσαλονίκης.

Στον Τελικό του Legends 2004 Youth Cup αγωνίστηκαν οι ομάδες ΠΑΟΚ και  Academica FC14 με νικητή τον ΠΑΟΚ που σήκωσε και το τρόπαιο του Legends 2004 Youth Cup. Στην ανάπαυλα της διοργάνωσης γυναικείες ομάδες των Άρη και Α.Ο. Λέοντες με συμμετοχή παικτών από τους Legends 2004 έπαιξαν μεταξύ τους και απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι το ποδόσφαιρο είναι και γυναικεία υπόθεση. Στο γήπεδο του Καυτανζογλείου Σταδίου, έλαβε χώρα ένας εξαιρετικός αγώνας στον οποίο έλαμψαν τα κορίτσια της χρυσής γενιάς του Ελληνικού Γυναικείου Ποδοσφαίρου.

Οι Legends 2004 αποχαιρέτησαν τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες της Θεσσαλονίκης και ετοιμάζονται για την επόμενη στάση τους στο ταξίδι των Youth Cups στην Ελλάδα, που θα γίνει στον Έβρο. Συγκεκριμένα, το ραντεβού έχει οριστεί στο «Φώτης Κοσμάς» της Αλεξανδρούπολης στις 3 Ιουλίου για το τρίτο Legends 2004 Youth Cup του 2021.