Euro 2020: Πρωτιά Σουηδίας, πεντάρα η Ισπανία, αποκλεισμός για Πολωνία! Ξέφυγε στην κορυφή του ThrakiSportS Predictor o Κrokodil Botha

Με ηγέτη και σκόρερ τον Εμίλ Φόρσμπεργκ, η Σουηδία νίκησε με 3-2 την Πολωνία στην «Gazprom Arena» της Αγίας Πετρούπολης και πέρασε πανηγυρικά στους «16» του Euro 2020 ως πρώτη από τον 5ο όμιλο. 

Το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ στα χρονικά των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, με το οποίο ο επιθετικός της Λειψίας άνοιξε το σκορ μόλις στο 1.22 της αναμέτρησης σίγουρα «πάγωσε» τους Πολωνούς, που είχαν μεν μία τεράστια διπλή ευκαιρία στη συνέχεια με τον Λεβαντόφσκι, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. 

Ο Φόρσμπεργκ «χτύπησε» ξανά πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, μετά από ασίστ του νεοεισελθέντα, Κουλουσέφσκι (59′) αλλά ο Λεβαντόφσκι με το δεύτερο του γκολ στο τουρνουά μείωσε ξαναβάζοντας τους Πολωνούς στο ματς, στο 61′. Ο κορυφαίος στράικερ του κόσμου «χτύπησε» ξανά στο 84΄, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και δίνοντας τεράστιο ενδιαφέρον στον αγώνα, καθώς με νίκη οι Πολωνοί θα περνούσαν στην επόμενη φάση.

Εν τέλει βγήκαν μπροστά και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κλάεσον, έσβησε τα όνειρά τους, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2. Το συγκρότημα του Πάουλο Σόουζα αποκλείστηκε πρόωρα με μόλις μία ισοπαλία και δύο ήττες ενώ οι Σουηδοί με την νίκη τους προκρίθηκαν ως πρώτοι από τον πέμπτο όμιλο αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Ισπανία.

Η Φούρια Ρόχα την ίδια ώρα συνέτριψε με 5-0 την Σλοβακία στη Σεβίλη, πέρασε στους «16» του Euroκαι έδιωξε από πάνω της το άγχος που δικαίως είχε δημιουργηθεί από τις προηγούμενες προβληματικές εμφανίσεις της. Το αυτογκολ του Ντουμπράβκα στο 30′, η κεφαλιά του Λαπόρτ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, το πλασέ του Σαράμπια στο 56′, το σουτ του Φεράν Τόρες στο 67′ και ακόμα ένα αυτογκόλ, του Κούτσκα στο 71′, «υπέγραψαν» την ισπανική επέλαση.

Μέχρι το 30′ πάντως όλα έδειχναν ότι οι «φούριας ρόχας» θα βίωναν ακόμα μια εφιαλτική εμπειρία, αγγίζοντας το χείλος της καταστροφής. Κάθε προσπάθειά τους έβρισκε στο «τείχος» Ντουμπράβκα, ακόμα και στο πέναλτι που κέρδισε ο Κόκε από τον Χρομάντα στο 12′. Για πρώτη φορά η Ισπανία σημείωσε 5 γκολ σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή στην οποία προερχόταν από τρεις διαδοχικές αναμετρήσεις (φιλικό με Πορτογαλία και δύο επίσημα ματς στο Euro) με συνολικό απολογισμό ενός τέρματος!

Τα αποτελέσματα αυτά έφεραν νέες ανακατατάξεις στο ThrakiSportS Euro Predictor Game με τον Κrokodil Botha όχι απλά να διατηρείται στην κορυφή αλλά να απκτά και προβάδισμα 3 πόντων από τον Alex Mastakounas ενώ απειληρικά πλησιάζει και ο Lineker86. Και ολα αυτά ενώ στα δυο τελευταία ματς διακυβεύονται έξι και όχι απλά τρεις βαθμοί…