Μια 11αδα tips για τον αγώνα ΑΟΞ – Εργοτέλης (14:45, LIVE ThrakiSportS)

Η Ξάνθη αντιμετωπίζει στο γήπεδο των Πηγαδίων τον Εργοτέλη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Super League 2 στο πολύ μεγάλο ντέρμπι με άρωμα SL1.

Για να σας βάλουμε στο κλίμα του σημαντικού αγώνα, παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε 11 ενδιαφέρουσες πτυχές αυτής της σημαντικής αναμέτρησης ώστε να την παρακολουθήσετε απρόσκοπτοι.

1. Η Ξάνθη προέρχεται από την εντυπωσιακή και σημαντική εκτός έδρας νίκη στη Νίκαια με τον Ιωνικό. Βρίσκεται 1η θέση και αήττητη που την κρατάει στο +3 από τον σημερινό αντίπαλο της. Ο Εργοτέλης προέρχεται από την εντός έδρας νίκη με τα Χανιά με 2-0, μετρώντας τρεις συνεχόμενες νίκες στα πλέι οφ. Ειναι για 7 παιχνίδια αήττητος αλλά και ο ΑΟΞ έχει φτάσει τα 15.

2. Ο Μπάμπης Τεννές έχει βρεθεί 10 φορές ως αντίπαλος με την ομάδα του Εργοτέλη με 6 διαφορετικές ομάδες με τις οποίες μετράει 3 νίκες, 4 φορές πήρε το βαθμό της ισοπαλίας και 3 φορές γνώρισε την ήττα. Απολυτη ισορροπία δηλαδή, με την 3η νίκη να ειναι η φετινή που επετεύχθη στα Πηγάδια.

3. Οι δυο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωποι στον α’ γύρο στο Παγκρήτιο στις 6 Φεβρουάριου στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής με νικητές σε εκείνο το παιχνίδι ήταν οι Κρητικοί με 2-1. Θυμηθείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις στο με ένα κλικ ΕΔΩ. Στον β’ γύρο στα Πηγάδια στις 27 Μαρτίου ο ΑΟΞ είχε πάρει 6ποντη νίκη με 1-0, θυμηθείτε πως με ένα κλικ ΕΔΩ.

4. Τέσσερις είναι οι προπονητές που έχουν καθίσει στον πάγκο και των δύο ομάδων – δηλαδή και της Ξάνθης και του Εργοτέλη. Θυμηθείτε το σχετικό αφιέρωμα με ένα κλικ ΕΔΩ

5. Στο ρόστερ του Εργοτέλη βρίσκονται ο αναντικατάστατος κεντρικός αμυντικός και αρχηγός της ομάδας, Χρήστος Μπάτζιος και ο νεαρός τερματοφύλακας Γιώργος Τζελέπης, που πέρασε και από την Ξάνθη, αμφότεροι με καταγωγή από την Ροδόπη. Επίσης στο προπονητικό τιμ υπάρχουν και δυο παλιοί γνώριμοι από το πέρασμά τους από την Ροδόπη. Δείτε τους με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Υπάρχουν και εννιά συνολικά παίκτες που έχουν φορέσει την φανέλα των δυο ομάδων, ανάμεσά τους και ο Γιώργος Τζελεπης που προαναφέρθηκε αλλά και ο Αντώνης Καπνίδης που φέτος πήγε στον ΑΟΞ. Οι έξι είναι Έλληνες και οι τρείς ξένοι εκ των οποίων δύο Αργεντίνοι και ένας Μαυριτανός. Θυμηθείτε το σχετικό αφιέρωμα με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Οι απουσίες που μετράει ο Μπάμπης Τεννές είναι αυτές των Μυστακίδη, Κέβιν Γκαρσία, Τεσίγια. Όλοι οι υπόλοιποι δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι για τον πρώτο «τελικό» για τον ΑΟΞ δείτε τους με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Ο Εργοτέλης ταξίδεψε πλήρης στον κομβικό αγώνα των Πηγαδίων με την Ξάνθη. Δείτε αναλυτικά ποιους με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Η παράδοση στα 10 παιχνίδια στην Ξάνθη είναι υπέρ του ΑΟΞ όπου έχει 5 νίκες έναντι τριών ισοπαλιών και δύο νικών του Εργοτέλη. Δείτε τα αποτελέσματα των προηγούμενων παιχνιδιών με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Φαβορί για τo ντέρμπι σύμφωνα με τους μπουκμέικερς είναι η Ξάνθη. Η Novibet δίνει τον άσσο στο 1.46 ενώ η ισοπαλία παίζεται στο 3.75 και το διπλό του Εργοτέλη είναι στο 7.80. Αναλυτικά όλες οι αποδόσεις της αγωνιστικής με ένα κλικ ΕΔΩ. Επίσης ξανά πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου είναι πάλι ο ΑΟΞ, δείτε τις αποδόσεις με ένα κλικ ΕΔΩ.

11. Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) με βοηθούς τους Κωσταρά (Αιτ/νίας) και Δημητριάδη (Μακεδονίας) ενώ 4ος είναι ο Τσετσίλας (Γρεβενών). Δείτε την προϊστορία του με την Ξάνθη με ένα κλικ ΕΔΩ. Το παιχνίδι αναμένεται να ξεκινήσει στις 14:45 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3 στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Δείτε το πρόγραμμα και όλους τους ορισμούς με ένα κλικ ΕΔΩ.