Γ’ Εθνική: Τα δοκάρια σταμάτησαν το αήττητο του πρωτοπόρου Ορφέα στο Παραλίμνιο

Μετά από ένα ιδιαίτερα μαχητικό παιχνιδι, ο Ορφέας Ξάνθης γνώρισε την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής χάνοντας με 1-0 από τον Απόλλωνα στο Παραλίμνιο, παραμένει ωστόσο στην κορυφή της βαθμολογίας σε ισοβαθμία με τον Πανδραμαϊκό που πήρε τρίποντο στα χαρτιά, ενω οι υπόλοιπες ομάδες της κορυφής στραβοπάτησαν.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο 72′ ο Καρυοφύλλης με αριστερό πλασέ έπειτα από πάσα του Γαϊδαρτζή, ο οποίος μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο. Μέχρι εκείνο το σημείο ωστόσο είχε διεξαχθεί ένα ισορροπημένο παιχνίδι με εκατέρωθεν φάσεις, η σημαντικότερη από τις οποίες ήταν ένα οριζόντιο δοκάρι του Λάζαρου Μαυρόπουλου λίγο μετά το ημίωρο. Ο Ορφέας που είχε ακόμα μια καλή στιγμή στο πρώτο μέρος με ατομική ενέργεια του Τανζού που ταλαιπώρησε τους αμυντικούς του Απόλλωνα , μπήκε στην μεγάλη περιοχή, έβγαλε ωραία πάσα, όμως το σουτ του Πασχαλάκη βρήκε πάνω στον Παπαδόπουλο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να κυνηγάει πιο έντονα το γκολ. Στο 57′ παράλληλη μπαλιά του Γούλα, η μπάλα έφτασε τον Λαδόπουλο, ο οποίος με ανάποδη κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γιουρούση. Δυο λεπτά μετά σουτ του Γκούμα έφυγε αρκετά άουτ, ενώ στο 62′ ο Γιουργούσης έκανε άστοχη έξοδο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ομάδα του με το γκολ αλλά και ο ίδιος στην εξέλιξη της φάσης να τραυματιστεί και τελικά να αντικατασταθεί από τον Μανιά στο 75ο λεπτό. Την ίδια στιγμή έγινε μια φάση στο κέντρο του γηπέδου με τον Γαϊδαρτζή να βλέπει κίτρινη κάρτα και τον Σουκρή να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα, πιθανότατα για διαμαρτυρία, με αποτέλεσμα τα πράγματα να γίνουν πιο δύσκολα για τον Ορφέα.

Παρόλα αυτά, η ομάδα της Ξάνθης μετά από αυτήν την εξέλιξη πείσμωσε, πίεσε τον Απόλλωνα για την ισοφάριση και έχασε τεράστια ευκαιρία 83′ με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο να πλασάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Γιαννακίδη. Μετά από αυτή την φάση ο Ορφέας είχε την ευκαιρία να φέρει την μπάλα στην μεγάλη περιοχή από στατικές φάσεις με τους παίκτες των δύο ομάδων να δίνουν ομηρικές μάχες αλλά το αποτέλεσμα να μην αλλάζει, με την ίδια την ιστοσελίδα των γηπεδούχων να υποστηρίζει ότι ο Απόλλωνας «στάθηκε τυχερός στο τέλος αλλά πέτυχε σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που τα έδωσε όλα για να μην υποστεί την πρώτη του ήττα».

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δραμινός Γκαϊτατζής με βοηθούς τους Ραβικάλης και Παστιάδης, επίσης της ΕΠΣ Δράμας. Την επόμενη αγωνιστική ο Ορφέας Ξανθης που παραμένει πρώτος αλλά έχοντας πλέον συγκάτοικο στην κορυφή, φιλοξενεί την Τετάρτη την Ελπίδα Σαπών ενώ ο Απόλλων Παραλιμνίου

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (Νίκος Καραμπετάκης): Γιαννακίδης, Παπαδόπουλος, Αναστασιάδης (71′ Τσομαχασβίλι), Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Νικολαΐδης, Γούλας (86′ Χατζάκος) , Λιάρας (86′ Κούτλας), Καρυοφύλλης, Λαδόπουλος (71′ Γαίδαρτζής), Τζαμπέγια (71′ Σοφιανός).
ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Γιουργούσης (75′ Μανιάς), Τζαμπάζ Χακή (79′ Παπαδόπουλος), Κατρανίτσας, Κριεζής, Φεϊζη, Μαυρόπουλος, Τανζού, Σουκρή, Πασχαλάκης, Τορομανίδης, Βουλγαρίδης (46′ Γκουρτζής, 75′ Ν. Μελισσόπουλος).