Super League: Με γκολ του Μάνταλου πήρε το ντέρμπι της Λεωφόρου και εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο η ΑΕΚ

Με μεγάλο πρωταγωνιστική τον Πέτρο Μάνταλο η ΑΕΚ νίκησε στο αθηναϊκό ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, εξασφαλίζοντας τη θέση της στην Ευρώπη.

Ο Κομοτηναίος αρχηγός της «Ένωσης» ο οποίος ξεκίνησε και βασικός παρόλο που ήταν αμφίβολος όλη την εβδομάδα καθότι τραυματίας, ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ και τα κλειδιά για το ταξίδι στην Ευρώπη μέσω του νεοσύστατου Conference League.

Ο άλλοτε παίκτης της Ξάνθης είχε εξαιρετική απόδοση και άνοιξε το σκορ στο 2ο ημίχρονο, συγκεκριμένα στο 50′. Από ωραία συνεργασία των Κρίστιτσιτς και Ανσαριφάρντ έγινε η σέντρα από δεξιά, ο Σένκεφελντ δεν είδε στην πλάτη του τον Μάνταλο, ο οποίο βγήκε πρώτος στη μπάλα και πλάσαρε κάνοντας το 1-0.

Λίγο αργότερα βέβαια ο Θρακιώτης άσσος ζήτησε αλλαγή από τον προπονητή του καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει άλλο, αφού όπως προαναφέρθηκε προερχόταν από τραυματισμό. Τα έδωσε ωστόσο όλα στην αναμέτρηση, πανηγύρισε δείχνοντας το σήμα της ΑΕΚ στο στήθος και ήταν αυτός που έκανε την διαφορά στο παιχνίδι.

Ο Στράτος Σβάρνας ο οποίος έχει κάνει θητεία στον ΑΟΞ έχασε την ευκαιρία να βάλει και ο ίδιος ένα γκολ στο 75′ και να κλειδώσει τη νίκη για την Ένωση, όμως η κεφαλιά που επιχείρησε βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Δοκάρι είχε και ο Παναθηναϊκός, με τον οποίο δεν αγωνίστηκε ο Κομοτηναίος Φώτης Ιωαννίδης, στις καθυστερήσεις.

Συγκεκριμένα, στο 4ο λεπτό αυτών ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μακέντα από τον Νεντελτσεάρου μέσα στην περιοχή, το οποίο υπέδειξε ο διαιτητής Αρανόφσκι κατόπιν υπόδειξη του VAR και on field review. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση στο 90+5′, όμως έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα χάνοντας μεγαλύτερη ευκαιρία των «πράσινων» για να ισοφαρίσουν.