Στάση ξανά στις αρχές Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη για το Παγκόσμιο Κύπελλο Καλλιτεχνικής Κολύμβησης

Στις αρχές Ιουνίου στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και το κλειστό γυμναστήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» θα διεξαχθεί σύμφωνα με πληροφορίες ο έκτος αγώνας της σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου καλλιτεχνικής κολύμβησης της FINA.

Το 2018 το κύπελλο είχε κάνει για πρώτη φορά στάση στην Ελλάδα και είχε πραγματοποιηθεί στο νησί της Σύρου και το 2019 είχε μεταφερθεί για πρώτη φορά στην Αλεξανδρούπολη (από όπου και η φωτογραφία). Το 2020 ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και έτσι φέτος-εκτός απροόπτου λόγω της πανδημίας- ο αγώνας θα επανέλθει στην πόλη της Θράκης με προγραμματισμένη ημερομηνία από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου το διάστημα 4 με 6 Ιουνίου.

Ο συγκεκριμένος αγώνας θα αποτελέσει τον έκτο της σειράς της φετινής διοργάνωσης. Ο πρώτος έχει ήδη διεξαχθεί στις 20-21 Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ μέσω… διαδικτύου (ως virtual event). Ο δεύτερος ολοκληρώθηκε μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο (10-11/04) στην Βουδαπέστη και ο τρίτος είναι προγραμματισμένος το προσεχές Σαββατοκύριακο (16-18 του μήνα) στην Ρωσία. Η τέταρτη στάση του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Καλλιτεχνικής Κολύμβησης που είναι προγραμματισμένη στην Γαλλία (23-25/04) όλα δείχνουν ότι ακυρώνεται λόγω του κορονοϊού και το πέμπτο σκέλος της διοργάνωσης πρόκειται να γίνει στα τέλη Μαΐου στον Καναδά (29-30/05).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος είχε προτείνει στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου να αναλάβει και την οργάνωση του προολυμπιακού τουρνουά (χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν η σημαντική αυτή διοργάνωση προοριζόταν για την Αλεξανδρούπολη). Σύμφωνα ωστόσο με τον καταριανό νυν αντιπρόεδρο και επόμενο πρόεδρο της FINA Χουσάιν Αλ Μουσάλαμ ο οποίος επισκέφθηκε την χώρα μας, ανέφερε ότι το τουρνουά θα διεξαχθεί κανονικά στο Τόκυο, όπως ήταν ήδη προγραμματισμένο, αλλά αναμένονται να ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες καθώς ο αγώνας της ολυμπιακής πρόκρισης έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές.