30 χρόνια από κατάρριψη του ρεκόρ των 234 πόντων στο Φίλιππος – ΓΑΣ Κομοτηνή

Μια μέρα σαν και αυτήν, πλέον 30 χρόνια πριν, το μακρινό 1991, διεξήχθη για την Α2 Κατηγορία Ανδρών ο αγώνας Ηλυσιακός – Πειραϊκός που έμελλε να αποτελεί τότε τον αγώνα με την μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων στην ιστορία του πρωταθλήματος και είναι ακόμα και σήμερα στην σχετική τριάδα.

Ο Ηλυσιακός είχε κερδίσει με 143-111 και οι συνολικά 254 πόντοι αποτελούν απόλυτο ρεκόρ για το πρωτάθλημα ακόμα και σήμερα. Μάλιστα, στον αγώνα εκείνον καταρρίφθηκε ένα ρεκόρ στο οποίο είχε συμμετοχή και η μεγάλη ομάδα του ΓΑΣ Κομοτηνή.

Βλέπετε, ο μέχρι τότε αγώνας όπου είχε σημειωθεί η μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων ήταν ένας αγώνας στον οποίο είχε πετύχει κατοστάρα και η ομάδα της Ροδόπης, αλλά παρόλα αυτά είχε γνωρίσει την ήττα με 132-102 από τον Φίλιππο Θεσσαλονίκης.

Παρόλα αυτά, το παιχνίδι εκείνο εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να βρίσκεται στην 5η θέση του σχετικού πίνακα των πιο παραγωγικών παιχνιδιών της κατηγορίας, καθώς το ρεκόρ καταρρίφθηκε μια μέρα σαν και αυτήν αλλά ακριβώς 30 χρόνια πριν.

Την ιστορική στιγμή θυμήθηκε και κατέγραψε προ 10ετίας ο Πανορμίτης Κωνσταντινίδης στο All Star Basket με την αναφορά για το προηγούμενο ρεκόρ στον αγώνα Φίλιππος-ΓΑΣ Κομοτηνή να υπάρχει στο τέλος…