Διόρθωσε το λάθος με το νέο λουκέτο στα σπορ η νέα ΚΥΑ αλλά έβαλε στον «πάγο» τη Γ’ Εθνική ακόμα και στη Θράκη

Εκδόθηκε η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που διορθώνει εν μέρει τα όσα ανακοινώθηκαν με το λουκέτο στα σπορ από τον Νίκο Χαρδαλιά την Τετάρτη, αλλά δημιουργεί άλλα προβλήματα.

Συγκεκριμένα, πλέον επιτρέπονται προπονήσεις σε Α1 Ανδρών Πόλο και Χάντμπολ, Α1 Γυναικών Μπάσκετ και Βόλεϊ, Α2 Ανδρών Μπάσκετ και αναφορικά με τα ποδόσφαιρα σε Football League και Α’ Γυναικών. Τι ξέχασαν από όσα είχαν ανοίξει; Την Γ’ Εθνική Ποδοσφαίρου Ανδρών.

Μάλιστα, το παράδοξο είναι ότι με την σκληρή απόφαση της Τετάρτης η Γ’ Εθνική είχε απαγορευθεί μόνο στις περιοχές με βαθύ κόκκινο, συνεπώς οι προπονήσεις δεν σταμάτησαν ποτέ στην Θράκη. Τώρα απουσιάζει εντελώς η Γ’ Εθνική ως πρωτάθλημα οι ομάδες του οποίου μπορούν να κάνουν προπονήσεις.

Η ενημέρωση από την ΓΓΑ αναφέρει τα εξής:

“Σύμφωνα, λοιπόν, με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 895, 06/03/2021) για τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», ισχύουν πλέον τα εξής, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, ως προς τις επιτρεπόμενες αθλητικές δραστηριότητες:

* Της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα:
==> ποδοσφαίρου ανδρών Football League,
==> ποδοσφαίρου γυναικών Α’ εθνικής,
==> καλαθοσφαίρισης γυναικών Α’ εθνικής,
==> καλαθοσφαίρισης ανδρών Α2 κατηγορίας,
==> πετοσφαίρισης γυναικών Α’ εθνικής,
==> υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών Α1 κατηγορίας,
==> χειροσφαίρισης ανδρών και γυναικών Α1 κατηγορίας”.