Γ’ Εθνική: ΑΕ Διδυμοτείχου και Άρης Αβάτου οι χαμένοι από την απόσυρση της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου

Η απόσυρση της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δημιουργεί νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα αλλά έχει και δυο ομάδες της Θράκης που βγαίνουν χαμένες από την όλη διαδικασία.

Ο λόγος είναι για τις ομάδες που αντιμετώπισαν το Σιδηροχώρι. Μπορεί το τελευταίο να μην είχε βαθμό την στιγμή της διακοπής, αλλά γίνεται αντιληπτό ότι ουσιαστικά ακυρώνεται η επιτυχία των όποιων ομάδων είχαν αγωνιστεί απέναντί του και το είχαν κερδίσει.

Οι πρωταθλητές της ΕΠΣ Θράκης στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές είχε τύχει να παίξουν με δύο ομάδες του γεωγραφικού μας διαμερίσματος ενώ αναβλήθηκε ο αγωνας τους με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου.

Στην πρεμιέρα ηττήθηκαν από την ΑΕ Διδυμοτείχου με 3-0 στις Σάπες, την επόμενη αγωνιστική έχασαν με 2-1 από τον Αρη Αβάτου στην Ξάνθη και την τέταρτη αγωνιστική με 3-1 από τον Αετό Ορφανού στο ΔΑΚ Κομοτηνής.

Οπως γίνεται αντιληπτό, όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα πάρουν στα χαρτιά με 3-0 τα παιχνίδια κόντρα στο Σιδηροχώρι. Αρα η ζημιά είναι διπλη για ΑΕΔ και Αβατο.

Aφενός δεν έχουν κανένα όφελος από τις νίκες που κέρδισαν στο γήπεδο και δεν ελπίζουν σε στραβοπατήματα των αντιπάλων τους με αυτήν την ομάδα καθώς όλες θα κερδίζουν στα χαρτιά, αφετέρου ειδικά το Αβατο θα έχει μόλις +1 goal average απο αυτό το ματς και ο Αετός Ορφανου +2 ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα φαίνονται ότι κερδίζουν με 3-0.

Αυτό σε πρωτάθλημα ενός μόλις γύρου μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε περίπτωση ισοβαθμιών. Για αυτό και είναι πιθανό να ακυρωθούν τελικά όλα τα ματς των ομάδων που αποσύρονται. Αλλά και πάλι για όσες κέρδισαν στο γήπεδο θα υπάρχει η αδικία ότι θα πάει τζάμπα εκείνη η επιτυχία τους..