Volley League: Άλωσαν την Σύρο Κασαμπαλής και Κοντοστάθης – Νίκη με ανατροπή της Κηφισιάς

Τρομερό παιχνίδι στην Σύρο και ακόμη περισσότερο τρομερή η Κηφισιά, του Σταύρου Κασαμπαλή και Γρηγόρη Κοντοστάθη που έσπασαν την έδρα του Φοίνικα Σύρου.

Η ομάδα των Βορείων Ποραστίων της Αθήνας, με βασικούς τους δύο Εβρίτες, μετά την νίκη επί του ΠΑΟΚ με 3-2, κατάφεραν να επικρατήσουν με το ίδιο σκορ και του Φοίνικα Σύρου.

Ο Φοίνικας Σύρου προηγήθηκε με 1-0 και 25-12, παίζοντας σε πολύ υψηλό επίπεδο, μην αφήνοντας λύσεις στην Κηφισιά. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν άμεσα με 20-25, με τους “πειρατές” να προηγούνται ξανά με 2-1 και 25-22. Στο πολύ κρίσιμο τέταρτο σετ η Κηφισιά είχε ένα πολύ μικρό προβάδισμα το οποίο εκμεταλλεύτηκε και παρά την ισοφάριση σε 24-24 από τους γηπεδούχους, έκανε το 2-2 με 24-26.

Το πέμπτο σετ ήταν παράσταση για έναν ρόλο, με την Κηφισιά να κάνει πραγματικό πάρτι στον αγωνιστικό χώρο και να κερδίζει το σετ και τον αγώνα με 2-3 και 8-15.

Για τον Φοίνικα Σύρου κορυφαίος ήταν ο πρώην διαγώνιος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Ιβάν Ραίτς με 20 πόντους σε 13/34 επιθέσεις και 7 άσους. Για την Κηφισιά οι Εβρίτες έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι, με τον Σταύρο Κασαμπαλή να κάνει ακόμη ένα τρομερό παιχνίδι με 3 πόντους από τρείς άσους και τον Γρηγόρη Κοντοστάθη να έχει 42% υποδοχή σε 32% άριστες.