ΤΕΛΟΣ η προθεσμία για το CAS! Τελεσίδικα ένοχη η Ξάνθη, αθώος ο ΠΑΟΚ και κερδισμένος ο ΟΣΦΠ

Η προθεσμία για να μπορέσει να προσφύγει οποιοδήποτε ενδιαφερόμενος στο CAS σε βάρος της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που απάλλαξε από την κατηγορία της πολυϊδιοκτησίας τον ΠΑΟΚ αλλά όχι και την Ξάνθη, μόλις εξέπνευσε. Ήταν 21 ημέρες από την δημοσίευση της απόφασης.

Ο ΠΑΟΚ που ουσιαστικά αθωώθηκε με την συγκεκριμένη απόφαση ήταν κάτι παραπάνω από προφανές ότι δεν είχε κανέναν λόγο να ξαναπροσφύγει στο CAS. Ο Ολυμπιακός που αρχικά διέρρεε ότι θα κυνήγαγε την υπόθεση μέχρι τέλους και ενδεχομένως θα προσέφευγε στο CAS όλα δείχνουν ότι ΔΕΝ κατέθεσε προσφυγή. Σε διαφορετική περίπτωση θα το είχαμε μάθει από κάποιο από τα μέσα του. Άλλωστε τον σκοπό του τον πέτυχε. Αποσυντόνισε πλήρως τον οργανισμό ΠΑΟΚ, αποκαθήλωσε τον δικέφαλο από το θρόνο του πρωταθλητή κατακτώντας το περσινό πρωτάθλημα, όλα δειχνουν ότι και φέτος κατακτά με ευκολία τον τίτλο και έχει αφήσει τους ασπρόμαυρους σε παρατεταμένη κρίση.

Όσο για την Ξάνθη; Ούτε η ομάδα της Θράκης αποφάσισε να προσφύγει κατά της απόφασης αυτής, με την οποία η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκρινε ότι ΔΕΝ γίνεται δεκτή η πρόσθετη παρέμβασή της και κατά συνέπεια η προηγούμενη απόφαση με την οποία τιμωρήθηκε ΔΕΝ εξαφανίζεται ως προς το δικό της σκέλος και διατηρείται σε ισχύ (σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ). Η Ξάνθη δεν προσέφυγε στο CAS επί Πανόπουλου και δεν προσφεύγει στο CAS ούτε επί Πάπας, παρόλο που όπως έχει εξηγήσει το ThrakiSportS τυπικά είχε αυτό το δικαίωμα με βάση και την ρητή αναφορά στην τελευταία απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Οι 21 ημέρες που υπήρχαν για να προσβληθεί η απόφαση και τα παράδοξα που δημιουργεί στο Διεθνές Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης παρήλθαν και πλέον δεν θα μάθουμε ποτέ ποια θα ήταν η ετυμηγορία του, καθώς η απόφαση πλέον τελεσιδικεί και… περνά στην ιστορία. Ο ΠΑΟΚ κρίνεται οριστικά ΑΘΩΟΣ για την αθλητική δικαιοσύνη, η Ξάνθη παραμένει ΕΝΟΧΗ και ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΗ, ο Ολυμπιακός εν τέλει βγαίνει κερδισμένος έχοντας πετύχει τους στόχους που είχε όταν έκανε τον Δεκέμβριο του 2019 την περίφημη καταγγελία για την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας.

Πλέον για την Ξάνθη υπάρχει μόνο μία δικαστική εκκρεμότητα στην οποία μπορεί να ελπίζει σε οποιουδήποτε είδους δικαίωση. Αυτή δεν αφορά την αθλητική δικαιοσύνη. Λέγεται Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και έρχεται σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα. Αν δεν υπάρξει από αυτό ανατροπή της απόφασης-πορίσματος της ΕΕΑ, την ακύρωση του οποίου ζητά η ΠΑΕ Ξάνθη με την προσφυγή της, τότε όσο «ηθικά δικαιωμένοι» και αν δηλώνουν όσοι δηλώνουν, πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να κεφαλαιοποιήσουν αυτήν τους την «δικαίωση» γιατί σε όποιο δικαστήριο και αν προσφύγουν θα πέφτουν πάνω στο δεδικασμένο της καταδίκης της Ξάνθης για πολυϊδιοκτησία.

Έστω και αν εν τέλει, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα αλλά έσπευσε δυστυχώς να επισημάνει εξ αρχής ως σοβαρό κίνδυνο το ThrakiSportS, η Ξάνθη φέρεται να καταδικάζεται και να τιμωρείται επειδή τέλεσε αυτήν την περίφημη πολυϊδιοκτησία με τον… εαυτό της.