Κύπελλο Ελλάδας: Επέστρεψε στη δράση ως βασικός ο Βασιλακάκης – «Σβηστά» στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία

Στα πλαίσια των αγώνων ρεβάνς για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με τη Λαμία στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας και, σε συνδυασμό με το 5-2 του πρώτου αγώνα, πήρε την πρόκριση για τους «4» του θεσμού.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός που ως ποδοσφαιριστής έκλεισε την πλούσια καριέρα του στην Ξάνθη παρέταξε ένα αρχικό σχήμα με αρκετές αλλάγες, καθώς πέραν το μεγάλου προβαδίσματος από τον πρώτο αγώνα ακολουθεί και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη. Βασικός κάτω από τα γκολπόστ αγωνίστηκε ο πρώην πορτιέρε του Πανθρακικού Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

Με αρκετές αλλάγες και με το μυαλό στο πρωτάθλημα παρατάχθηκε και η Λαμία, στο αρχικό σχήμα της οποίας βρέθηκε και μάλιστα ως κεντρικός επιθετικός ο επί μία οχταετία (2009-2017) παίκτης της Ξάνθης Θοδωρής Βασιλακάκης ύστερα από απουσία ενός μήνα από τα γήπεδα λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 0-1 στο 14′ με σουτ λίγο έξω από την περιοχή του Νινούα. Δύο λεπτά αργότερα η Λαμία λίγο έλειψε να απαντήσει άμεσα, αλλά ο Πασχαλάκης είχε απάντηση τόσο στο μακρινό σουτ του Πίτι όσο και στο κοντινό τελείωμα του Βασιλακάκη. Στο 44′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν και πέναλτι, με τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούει την κακή εκτέλεση του Σβάμπ.

Στο δεύτερο ημίχρονο όπου ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα η ομάδα της Φθιώτιδας έφτασε στην ισοφάριση με κοντινή κεφαλιά του Τζέιμς ύστερα από κεφαλιά-πάσα του Μπιάρνασον.

Με αυτόν τον τρόπο ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ομάδα που κλέιδωσε το εισητήριο για την ημιτελική φάση του θεσμού.