Επαγγελματικό ντεμπούτο σε αγώνα πρωταθλήματος και μάλιστα ως βασικός ο Γιώργος Τσιλιγγίρης

Το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε αγώνα πρωταθλήματος και μάλιστα ως βασικός πριν καν συμπληρωθεί μια εβδομάδα από τον δανεισμό του από τον ΑΟΞ πραγματοποίησε το μεσημέρι στην Ρόδο ο Γιώργος Τσιλιγγίρης.

Ο νεαρός ξανθιώτης ποδοσφαιριστής (αδελφός του πρώην τερματοφύλακα του Άρη και νυν του ΑΠΟΕΛ Τόλη Τσιλιγγίρη) αξιοποιήθηκε από τον Τίμο Καβακά στο αρχικό σχήμα του ΟΦ Ιεράπετρας στην αναμέτρηση με τον Διαγόρα στη Ρόδο.

Στο διάστημα που έπαιξε, έδειξε πάθος και δυναμισμό, δέχτηκε ωστόσο περισσότερο λόγω απειρίας μια κίτρινη κάρτα και αντικαταστάθηκε από τον προπονητή του πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

Αυτό ήταν ουσιαστικά το επαγγελματικό ντεμπούτο του Γιώργου Τσιλιγγίρη σε αγώνα πρωταθλήματος. Ο πρώην αρχηγός των ακαδημιών του ΑΟΞ μετρούσε άλλες δυο επαγγελματικές συμμετοχές, αλλά ήταν στους αγώνες διαβάθμισης, στα μπαράζ δηλαδή του περασμένου Αυγούστου με τον Απόλλωνα Σμύρνης, τα οποία όμως τυπικά δεν θεωρούνται αγώνες πρωταθλήματος ούτε της SL1 ούτε της SL2.

Σε εκείνα τα ματς ο Τσιλιγγίρης, αφού είχε κληθεί λίγες μέρες πριν να υπογράψει το επαγγελματικό του συμβόλαιο, είχε ξεκινήσει βασικός και είχε αγωνιστεί για 60 λεπτά στο παιχνίδι των Πηγαδίων ενώ είχε περάσει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης της Ριζούπολης.

Στη νέα εποχή του ΑΟΞ δεν κλήθηκε παρά το επαγγελματικό του συμβόλαιο να ενισχύσει την προσπάθεια της πρώτης ομάδας και μόλις την περασμένη εβδομάδα δόθηκε δανεικός στον ΟΦΙ, ομάδα της ίδιας κατηγορίας δηλαδή, με την οποία και έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε αγώνα πρωταθλήματος στη Ρόδο (από όπου και η φωτογραφία του συνεργάτη του ThrakiSportS Ανδρέα Σαββιδάκη σε μονομαχία με τον Μασούρα του Διαγόρα).