Δημοσιοκάφρος: Η αφωνία του Mega, το πανηγύρι του Open και οι αντιδράσεις στα διάφορα (τοπικά και μη) sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΕΣ και φίλοι. Συμπέσαμε σήμερα με τον ξάδερφο Αθλητάμπουρα που αποφασίζει να γράψει όποτε του καπνίσει και έτσι βγαίνουμε στον αέρα ίδια μέρα, αλλά δεν πειράζει. Εγώ έτσι κι αλλιώς σας έδωσα τον λόγο μου ότι θα τα λέμε κάθε Τρίτη, ενδεχομένως και ενδιαμέσως όπως συνέβη προχθές – και εγώ τουλάχιστον θα τον τηρήσω. Είχα ετοιμάσει και την ύλη μου αλλά είδα πουρνό πουρνό το ξαδερφάκι και είπα να καθυστερήσω την δική μου παρέμβαση. Μετά έσκασε και η απόφαση της Εφέσεων (αλήθεια ξαδερφάκι, ήξερες κάτι και ασχολήθηκες τόσο εκτενώς με την Εφέσεων πρωί πρωί;) και έτσι έκανα κράτει για να βγω το βράδυ με την αγαπημένη μου ασχολία. Τις αντιδράσεις των μίντια σε μια τόσο σημαντική είδηση όπως η απόφαση για την περίφημη φερόμενη πολυϊδιοκτησία.

Η ΒΑΣΙΚΗ ΜΟΥ ΑΓΩΝΙΑ ήταν να ακούσω τι θα πει το Mega. Αλλά μάλλον τζάμπα περίμενα. Λες και δεν υπήρξε ποτέ η απόφαση, ήταν η αντίδραση του καναλιού του Βαγγέλη Μαρινάκη – τουλάχιστον στις αθλητικές ειδήσεις του κεντρικού του δελτίου ειδήσεων. Να είπε κάτι πιο πριν, όταν αποφασίστηκε λοκντάουν στην Αττική, δεν το νομίζω αλλά δεν θα πάρω και όρκο γιατί, να σας πω την αμαρτία μου, έβλεπα και λίγο τους Αρβύλες στο Open μπας και υπάρξει και εκεί κανά σχόλιο. Ούτε εκεί υπήρξε πάντως, αν και είχαμε το ευτράπελο να τους κοπεί ο ήχος. Πάντως στο συγκεκριμένο κανάλι το πανηγύρι είναι ξέφρενο. Η είδηση προβλήθηκε και στους τίτλους του κεντρικού δελτίου ειδήσεων αλλά υπήρχε και αναλυτικό ρεπορτάζ για την δικαίωση του ΠΑΟΚ. Δεν είδα όμως ούτε εκεί την παραμικρή αναφορά στην κακομοίρα την Ξάνθη, που είναι και η χαμένη της όλης υπόθεσης.

* * * * *

ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΙΤΛΟ οφείλω να ας πω ότι τον διάβασα μακράν στο ThrakiSportS και είναι προφανές ότι αποτελεί επιλογή της διεύθυνσης (της οποίας συνεχίζω να ευλογώ τα γένια για ευνόητους λόγους). Πράγματι μελετώντας την απόφαση, μπορεί να υπάρχει ηθική δικαίωση, αλλά νομικά εξακολουθεί να υπάρχει… ενοχή. Η πρόσθετη παρέμβασή της Ξάνθης απορρίφθηκε και η απόφαση που την καταδικάζει εξαφανίστηκε με τη νέα απόφαση της Εφέσεων μόνο για τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, όχι και για την Ξάνθη. Άρα αθώος ο ΠΑΟΚ, ένοχη η Ξάνθη και πολύ σωστά σχολίασες κύριε διευθυντά μου ότι τελικά «η Ξάνθη έκανε πολυϊδιοκτησία με τον… εαυτό της». Θα πρότεινα μάλιστα στο ξαδελφάκι μου, τον Αθλητάμπουρα, αν δεν βαριέται να γράψει και ένα αναλυτικό άρθρο για το πώς επετεύχθη αυτό γιατί εγώ που τον διαβάζω ανελλιπώς, οφείλω να τονίσω ότι τα είχε γράψει και τα είχε προβλέψει αυτά μέχρι και στον Καζαμία του. Να τα λέμε όλα. Και για όσους αμφιβάλετε αρκεί ένα κλικ ΕΔΩ.

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ σε σχέση με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πρώτη αντίδραση της ηλεκτρονικής έκδοσης της Ξάνθης Sport έκανε λόγο για «ηθική δικαίωση του ΑΟΞ και αποκατάσταση της… ζημιάς!». Στη συνέχεια ανέβασε καποιες δηλώσεις και ανακοινώσεις, όπως του Τσετινέ, του Πιαλόγλου και των XanthiFans. Από την πλευρα του το SportsAddict αναδημοσιεύει άρθρο του gazzetta για την μη προσφυγή στο CAS, ενώ στην πρώτη του χρονικά ανάρτηση για το θέμα κάνει λόγο για «Ηθική δικαίωση για τον ΑΟΞ για την δήθεν πολυιδιοκτησία και οργή για το και με την βούλα πλέον ΣΚΑΝΔΑΛΟ του υποβιβασμού!». Εκεί μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκρινε «πως δεν κρίνεται πειθαρχικώς ελεγκτέα τόσο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όσο και η ΠΑΕ Ξάνθη», αν και το τελευταίο δυστυχώς δεν ισχύει καθώς παρέμεινε και με τη νέα απόφαση σε ισχύ η προηγούμενη, με την οποία τιμωρήθηκε και εν τέλει υποβιβάστηκε ο ΑΟΞ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΑΔΙΚΟ μέσο aox1967; Βαράει κατά ριπάς και καλά κάνει από την ώρα που δημοσιεύθηκε το διατακτικό της απόφασης και διέρρευσαν και ορισμένα στοιχεία για το σκεπτικό της. Αναφέρεται εκτενώς σε κάθε δήλωση που έχει προκύψει μέχρι στιγμής από πλευράς ΑΟΞ είτε των νυν είτε των πρώην είτε των οπαδών, ενώ από εκεί και πέρα στα άρθρα γνώμης υποστηρίζει ότι είναι «Κρατικό ΣΚΑΝΔΑΛΟ ο ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ του ΑΟΞ!» και προσθετει με έναν τίτλο που θυμιζει τις ανακοινώσεις Πανόπουλου ότι «O AOΞ ΔΕΝ θα είχε ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ αν είχε πάει στο CAS. TEΛΟΣ!». Η πρώτη αντίδραση έκανε και εδώ πάντως λόγο για αθώωση: «Τέλος στο ΠΙΟ ΣΙΧΑΜΕΝΟ ΣΤΗΣΙΜΟ που έγινε ΠΟΤΕ στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ! Αθώα η Ξάνθη!».

ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΩΣ διευκρινίζεται ότι η αθώωση είναι ηθική και μόνο, ενώ σε άλλο κείμενο γίνεται λόγος για «Νίκη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ απέναντι σε “βουβάλια”. Τα λεφτά και την θέση μας πίσω!». Πάντως για να είμαι ειλικρινής, ενώ δεν θα μίλαγα για νίκη όταν ΚΑΙ η απόφαση της Εφέσεων επαναλαμβάνει (όπως και η απόφαση του CAS) ότι δεν εξαφανίζεται για εσένα η παλιά απόφαση. Πιο πολύ νιώθω ότι είμαστε οι μ@λ@κ#ς της όλης υπόθεσης. Και αυτό ισχύει και για όσους δηλώνουν δικαιωμένοι (παρακαλώ μην το κόψετε κύριε διευθυντά μου, προσπάθησα να μην βρίσω, εμείς δεν έχουμε ΕΣΡ και σας δίνω και τίτλο να το αναλύσετε αν θέλετε, εσείς ή καποιος από τους καλούς μας συνεργάτες, ε κύριε διευθυντα;).

* * * * *

ΤΑ ΜΗ ΑΘΛΗΤΙΚΑ αλλά ειδησεογραφικά τοπικά μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν επίσης με το θέμα αλλά σχετικά επιφανειακά. «Αθωωτική απόφαση για την υπόθεση Ξάνθης – ΠΑΟΚ» αναφέρουν με πανομοιότυπα ρεπορτάζ το XanthiNea και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις του Μαχητή και της Αδέσμευτης, ενώ το Xanthi2 γράφει: «Δικαιώθηκαν Ξάνθη και ΠΑΟΚ από την Επιτροπή Εφέσεων. Μόνο που η Ξάνθη βρίσκεται στη Β’ Εθνική…». Στην ίδια λογική είναι και η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Αγώνας» που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε τη θέση της ΠΑΕ Ξάνθη και την αντίδραση Πανόπουλου».

ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ η παντελής έλλειψη οποιαδήποτε αναφοράς μέχρι αυτήν την ώρα (βράδακι Τρίτης) από το XanthiNews και την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Εμπρός». Τέλος, αφού με συγχωρέσετε οι υπόλοιποι που δεν μπόρεσα να διαβάσω ακόμα, να επισημάνω ότι η εφημερίδα Θράκη στην ηλεκτρονική της έκδοση επέλεξε να αναδημοσιεύσει το ρεπορτάζ του ThrakiSportS με τον ειρωνικό τίτλο για την πολυϊδιοκτησία της Ξάνθης με τον εαυτό της. Safe επιλογή.

* * * * *

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΗΝΑΊΚΕΣ αθλητικές ιστοσελίδες; Εκει ειχε πολύ μα πολύ ενδιαφέρον και σχετική πλάκα. Πρώτο μετέδωσε την είδηση το SDNA και έκανε λόγο για κατάρρευση της σκευωρίας. Πέρασε μισή ώρα για να υπάρξει μια αντίδραση από TO10, αλλά είχε χαθεί κάπου στα ψιλά η είδηση και κάποια στιγμή αποφάσισαν να την κάνουν εκ των βασικών θέμα, αλλά όχι πρώτο. Είδηση σχετική με την υπόθεση παίχτηκε ως πρώτο θέμα στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα μόνο όταν έβγαλε, κατά τις έξι το απόγευμα, ανακοίνωση ο Ολυμπιακός. Μια ανακοίνωση που εκείνη την ώρα έκανε πρώτο θέμα πάντως και το SDNA.

ΨΙΛΟΫΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΗΤΑΝ η είδηση και στα άλλα φιλοολυμπιακτζίδικα μέσα την ώρα ώρα που σε εκείνα της Θεσσαλονίκης όπως το MetroSport και η Sfina γινόταν πάρτι. Από εκεί και πέρα, εννοείται η είδηση έπαιξε ψηλά (και εξακολουθεί να παίζεται έτσι) από τις εμφανιζόμενες ως ουδέτερες ιστοσελίδες του Gazzetta, του Sport24, του Sport-FM.

ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΩ ΓΙΑ σήμερα και ανανεώσω το ραντεβού μας για αύριο ή μεθαύριο με όσα έτσι κι αλλιώς σας ετοίμαζα, σας παραθέτω παρακάτω μερικές από τις κεντρικές σελίδες των κεντρικών αθηναϊκών ιστοσελίδων που φρόντισα να αιχμαλωτίσω και δώστε κυρίως έμφαση πως έπαιξε το θέμα στην ιστοσελίδα to10 (εκεί πάνω δεξιά, για να μην ψάχνετε αφού προτιμήθηκε ως πρωτο θέμα κάτι ντου της Θύρας 13) αλλά εστιάστε και στο γεγονός ότι δυστυχώς σχεδόν κανένα site δεν πρόβαλε ιδιαίτερα στα πρώτα του θέματα το τι ακριβώς έχει συμβεί με την Ξάνθη – την ΜΟΝΗ χαμένη όλης αυτής της υπόθεσης…

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο Δημοσιοκάφρος