Απίστευτο! Αθώος ο ΠΑΟΚ αλλά… ΕΝΟΧΗ η Ξάνθη για την Εφέσεων! Έκανε πολυϊδιοκτησία με τον… εαυτό της!!!

Ανακοινώθηκε επίσημα η απόφαση Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και βάσει αυτής, ο ΠΑΟΚ δικαιώνεται και αθωώνεται, αλλά η Ξάνθη όχι. Ναι, υπάρχει αυτό το απίστευτο και όμως αληθινό.

Με βάση την ανακοίνωση της ΕΠΟ, η Επιτροπή Εφέσεων στο διατακτικό της αναφέρει ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν κρίνεται πειθαρχικά ελεγκτέα για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας.

Την ίδια ώρα, στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι η πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ Ξάνθη απορρίφθηκε. Τι σημαίνει αυτό; Οτι η Ξάνθη όσο και αν ακούγεται απίστευτο ΔΕΝ βρίσκει δικαίωση ούτε με αυτήν την απόφαση.

Για την Ξάνθη η Επιτροπή Εφέσεων απορρίπτει την πρόσθετη παρέμβασή της. Και ετσι εν τέλει η Εφέσεων εξαφανίζει την απόφαση του Πειθαρχικού της Super League μόνο για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, όχι και για Ξάνθη με αποτέλεσμα να παραμένει η απόφαση για την τιμωρία της και τους -12 βαθμούς.

Με ενδιαφέρον αναμένεται το σκεπτικό πλέον, που εκτείνεται σε πάνω από 100 σελίδες, γιατί με αυτά τα δεδομένα και όπως προκύπτουν από το σκεπτικό της απόφασης, η Ξάνθη φέρεται να έκανε πολυϊδιοκτησία με τον… εαυτό της. Απίστευτα και όμως ελληνικά. Εν τέλει όμως, εμφανίζεται να ειναι αυτή που την έχει πληρώσει και εξακολουθεί να την πληρώνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έλαβε την ακόλουθη απόφαση.

Δικάζει με απούσα την Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία ΠΑΕ ΑΕΛ και με παρούσες τις λοιπές διαδίκους.

Απορρίπτει την από 8-12-2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 26286/8-12-2020 αυτοτελή πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ, ως απαράδεκτη.

Απορρίπτει την από 9-3-2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 8707/9-3-2020 έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο μέτρο που ασκείται εναντίον της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ, ως απαράδεκτη.

Δέχεται την από 9-3-2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 8674/9-3-2020 έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά το τυπικό και το ουσιαστικό της μέρος.

Δέχεται την από 9-3-2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 8707/9-3-2020 έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο μέτρο που ασκείται εναντίον της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά το τυπικό και το ουσιαστικό της μέρος.

Εξαφανίζει την εκκαλούμενη απόφαση με τον αριθμό 95/5-3-2020 του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου SUPER LEAGUE 1 Ελλάδας, μόνο στο μέτρο που αφορά τις προαναφερόμενες διαδίκους (ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ Ολυμιακό).

Κρατεί την υπόθεση και τη δικάζει κατ’ ουσίαν.

Δέχεται την από 14-2-2020 παρέμβαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός που ασκήθηκε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο SUPER LEAGUE 1 Ελλάδας και στρέφεται εναντίον της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά το τυπικό της μέρος.

Απορρίπτει την πιο πάνω αναφερόμενη παρέμβαση κατά το ουσιαστικό της μέρος.

Αποφαίνεται ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν κρίνεται πειθαρχικά ελεγκτέα, ως υπαίτια για την παράβαση του άρθρου 69 παρ. 9 του νόμου 2725/1999, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην από 27-1-2020 απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Γίνεται μνεία ότι κατά της απόφασης αυτής χωρεί προσφυγή ενώπιον του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (Court of Arbitration for Sport – CAS) που έχει την έδρα του στη Λωζάννη της Ελβετίας (άρθρο 60 παρ. 3 του Κωδικοποιημένου Καταστατικού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και άρθρο 5 παρ. 5 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας).

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Материалы по теме:

ΕΠΣ Ξάνθης: Υποβιβάσθηκε και μαθηματικά η ΑΕ Ξάνθης! Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στα πλεϊ οφ και πλεϊ άουτ της Α1 Κατηγορίας
  Με τους αγώνες της 9ης και προτελευταίας αγωνιστικής συνεχίστηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στα «μίνι» πρωταθλήματα των πλεϊ οφ και πλεϊ άουτ της Α1 Κατηγορίας, ...
Ο Τόρο δώρισε την φανέλα με την οποία πέτυχε το 10ο γκολ του με την Εθνική για να βοηθήσει τον μικρό Παναγιώτη
  Για κάτι παραπάνω από ένα 24ωρο μπορεί ακόμα όποιος θέλει να διεκδικεί στο charity idols την φανέλα του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας Βασίλη Τοροσίδη, ...
ΕΠΣ Θράκης: Η μάχη των 3+… 1 ομάδων για την αποφυγή των πλέι άουτ υποβιβασμού
Τρεις αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στην Α’ ΕΠΣ Θράκης, όπου όσο αφορά τον τίτλο αλλά και την παραμονή όλα θα ...
Οι πίνακες αγώνων του πρωτοχρονιάτικου τουρνουά της Skoda Ξάνθη
Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης - Σε ρυθμούς 5ου Πρωτοχρονιάτικου Τουρνουά κινείται η Ακαδημία της Skoda Ξάνθη. Όπως συμβαίνει τα τελευταία τέσσερα ...
Γ’ Εθνική: «Χώρισαν» και θα παίζουν αντίπαλοι στο νέο πρωτάθλημα τα αδέρφια Μελισσόπουλοι
Πέρυσι ήταν συμπαίκτες στον Νέστο Χρυσούπολης. Φέτος θα είναι αντίπαλοι, καθώς ο ένας επέστρεψε στον Ορφέα ενώ ο άλλος μετακόμισε στην Πέρνη. Ο λόγος για ...