Τα Πηγάδια απεφάνθησαν «τέλος ο Πόποβιτς» αλλά… θα αποφασίσει η Αυστραλία

Το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ για τον Τόνι Πόποβιτς μετά και το νέο στραβοπάτημα της Ξάνθης. Έξι βαθμοί σε τέσσερα ματς δεν είναι και η ιδανικότερη συγκομιδή για μια ομάδα που θα ανέβαινε «τρένο» στην SL1.

Το τρένο είναι ξεκάθαρο πλέον ότι κινδυνεύει με εκτροχιασμό. Οτι φρενάρει εξαιτίας του προπονητή του, που δεν ξέρει την κατηγορία και γενικά την ελληνική πραγματικότητα. Μην ξαναγράφω όσα έγραψα την Πέμπτη, όσοι θέλετε ανατρέξτε και διαβάστε την προηγούμενη παρέμβασή μου.

Προπονητής δεν είμαι αλλά τόσα χρόνια στα Πηγάδια, λίγη μπάλα γνωρίζω. Θα σταθω σε τρία πράγματα σε σχέση με το παιχνίδι με τα Χανιά.

1ον, ο κόουτς παρά το βάθος του πάγκου του, ξεκίνησε με την ίδια ενδεκάδα που ξεκίνησε και την περασμένη Τετάρτη στην Λιβαδειά και την προπερασμένη με τον Ιωνικό. Αυτούς εμπιστεύεται αλλά δεν έχει μόνο αυτούς. Αλλά έτσι όπως το παει, θα τους… σκάσει τους ίδιους και τους ίδιους παίκτες με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Επιμένει στα λάθη και συνεχίζει να χρησιμοποιεί ίδιους παίκτες σε λάθος θέσεις. Ο Τσαμούρης καίγεται σε ρόλο αριστερού μπακ, έτερον εκάτερον αν σκύβει το κεφάλι το παιδί και προσπαθεί και σήμερα ήταν σαφώς βελτιωμένος. Την ίδια ώρα ο Θανάσης Παπάζογλου μπροστά είναι φανερό ότι αυτήν την περίοδο δεν τραβάει.

2ον, άργησε και πάλι να κάνει τις αλλαγές που ενδεχομένως θα του έδιναν την νίκη. Ο Καπνίδης μπήκε στο 79′ αλλά δεν θα μπορεί κάθε μέρα να βάζει γκολ στο 90+8′ και ο Ντίνας που είναι καλός σε αντεπιθέσεις και λέγεται ότι πετάει φωτιές στις προπονήσεις έμεινε… εκτός αποστολής. Στο δε… 90+2′ μπήκε ο… Τάσος Παπάζογλου. Ακόμα αναζητείται ποδοσφαιρική λογική στην κίνηση αυτή.

3ον, δείχνει ξεκάθαρος θιασώτης της τακτικής «τσούκου τσούκου να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και αν μας κάτσει καμιά στημένη φάση (γιατί με εξαίρεση το πρώτο ημίχρονο με τον Απόλλωνα Λάρισας στις αντεπιθέσεις πάσχουμε), ίσως μπει το γκολ της νίκης». Αλλιώς και η ισοπαλία καλή είναι. Το δήλωσε ξεκάθαρα άλλωστε μετά το ματς της Λιβαδειάς και έδειξε να το πιστεύει και μετά το τέλος του αγώνα με τα Χανιά, αν ισχύουν όσα διαρρέονται για μοίρασμα… συγχαρητηρίων στους παίκτες του στα αποδυτήρια.

Αν το δεις από την σκοπιά του Αυστραλού, έχει φτιάξει ένα νέο σύνολο που ακόμα δένεται, έχει δυσκολία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού αλλά τρώει δύσκολα γκολ. Παρά τις προφανείς δυσκολίες του να χτίσει μια ομάδα από το μηδέν, παραμένει αήττητος μετά από μια τετράδα δύσκολων αγώνων απέναντι στις ομάδες που πριν την έναρξη εμφανιζόντουσαν φαβορί για την άνοδο. Υπάρχουν μόνο περιθώρια βελτίωσης αγώνα με τον αγώνα.

Αν το δεις από την πλευρά του Ξανθιώτη όμως, η ομάδα έχει φτιαχτεί για να κάνει πρωταθλητισμό. Για να μπαίνει μέσα και να καθαρίζει με την ποιότητα των παικτών της από την αρχή τους αγώνες, ανεβαίνοντας τρένο πίσω στην SL1. Σε αυτήν την ομάδα, χωρίς να είναι και ορισμένοι παίκτες άμοιροι ευθυνών, ο βασικός ρόλος που φρενάρει το τρένο είναι ο μηχανοδηγός του. Κοινώς ο προπονητής, που δείχνει να έχει φοβικά σύνδρομα απέναντι στος αντιπάλους.

Μετά το τέλος του αγώνα της Λιβαδειάς, το ThrakiSportS αποκάλυψε ότι μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη επικρότησε στο facebook τα αρνητικά σχόλια του κόσμου για τον προπονητή και τις εκκλήσεις απόλυσής του. Σήμερα μπορώ να σας αποκαλύψω ότι άλλο μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ, το οποίο όμως μόνο για το ότι δεν ξέρει μπάλα δεν μπορεί να κατηγορηθεί, έδειξε στους συνομιλητές του την εμφανή απογοήτευση για το γεγονός ότι η ομάδα ΔΕΝ τραβάει. Οσο και αν προσπαθούσε να είναι προσεκτικός λόγω και της θεσμικής του θέσης, ήταν εμφανής η διαφωνία του με τις επιλογές του προπονητή.

Η απόφαση από τα Πηγάδια έχει ληφθεί. Ο Πόποβιτς δεν κάνει. Δεν το έχει. Μετά το τουρκικό πρωτάθλημα όπου εκδιώχθηκε κακήν κακώς, η δεύτερη απόπειρά του στην Ευρώπη μέσω της Ξάνθης θα αποδειχθεί νέο Βατερλώ για τον ίδιον. Και να φανταστεί κανείς ότι αυτόν τον προπονητή ήθελε να τον φέρει ο Πάπας και στην περιπτωση που η ομάδα είχε παραμείνει στην Super League 1. Τόσο πολύ τον πιστεύει ο Μπιλ Πάπας αλλά και ο Ντέιμον Χένλιν, ο βασικός συνέταιρός του από την Αυστραλία στο πρότζεκτ που ονομάζεται ΑΟ Ξάνθη.

Η απόφαση έχει ληφθεί από τα Πηγάδια. Ο Πόποβιτς πρέπει να φύγει. Και πρέπει να φύγει ΤΩΡΑ. Αν αργήσει αυτή η εξέλιξη της απόλυσης και αντικατάστασης, σε μια εβδομάδα ξεκινά νέα πεντάδα αγώνων και θα είναι δύσκολο να διώξεις προπονητή στο ενδιάμεσό τους αλλά ακόμα πιο δύσκολο να φέρεις σοβαρό προπονητή που δεν θα μπορεί να τους κάνει μια προπόνηση τακτικής, αφού ανάμεσα στα ματς θα υπάρχουν μόνο δυο μέρες για ταξίδια και αποθεραπείες.

Το ζήτημα τώρα ειναι ποιος θα αναλάβει να μεταφέρει αυτήν την εισήγηση στην… Αυστραλία. Εκεί τώρα είναι βαθιά μεσάνυχτα αλλά όταν ξημερώσει, θα πρεπει να ληφθεί μια απόφαση. Εκεί υπεγράφη το χρυσό συμβόλαιο με τον Τόνι Πόποβιτς και απο εκεί θα ληφθεί η όποια απόφαση για συνέχιση του γάμου ή ένα πρόωρο διαζύγιο. Μια δύσκολη απόφαση για τον Μπιλ Πάπας, αφού ο Πόποβιτς είναι η ΔΙΚΗ ΤΟΥ προσωπική επιλογή. Πληρώθηκε χρυσάφι για να σπάσει συμβόλαιο και να φέρει δικούς του συνεργάτες. Κυρίως όμως, αποτελεί το πρόσωπο στο οποίο έχει επενδύσει η πλευρά της Αυστραλίας για την σχέση που θέλει να δημιουργήσει μέσω της Ξάνθης με την Ευρώπη.

Οσο εύκολο και αν φαντάζει για το μυαλό των φιλάθλων, τόσο δύσκολο είναι για την κορυφή της διοίκησης. Αυτή η κορυφή όμως είναι που καλείται να αποφασίσει. Και από την απόφαση αυτή θα καταλάβουμε πολλά και για την συνολική επένδυση του Μπιλ Πάπας στην Ξάνθη. Σε κάθε περίπτωση, κανείς μην τρέφει αυταπάτες. Οποια απόφαση και αν λάβει το Σίνδεϊ, είναι δεδομένο ότι θα έχει κόστος. Μεγάλο κόστος…