Ξεκάθαρη η SL2: «Τα έκανε όλα νόμιμα η Ξάνθη, 270 ήταν τα άτομα στο γήπεδο, το λάθος ηταν της ΕΛ.ΑΣ»

Στην Ελληνική Αστυνομία απέδωσε την λάθος εικόνα με τον συνωστισμο που παρατηρήθηκε στην εξέδρα του Xanthi Arena και αποτελεί πλέον και αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας μετά από μηνυτήρια αναφορά της ΓΓΑ, η διοργανώτρια αρχή Super League 2.

Πηγές της SL2 μιλώντας στο ThrakiSportS κατέστησαν απολύτως σαφές ότι η ΠΑΕ Ξάνθη ήταν καθόλα νόμιμη στην τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Σύμφωνα με τις λίστες που εστάλησαν, στο γήπεδο βρέθηκαν συνολικά 270 άτομα, κάτω δηλαδή από τον αριθμό των 280 που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο ως μέγιστο αριθμό για τα παιχνίδια της SL2 (προφανώς τα 158 για τα οποία έκανε λόγο ο Ανέστης Τσετινές ήταν ο αριθμός πέραν των παικτών, διαιτητών, παρατηρητών και λοιπών παραγόντων απαραίτητων για διεξαγωγή του αγώνα).

Οπως επισημαίνουν από την Λίγκα, που έχει προφανώς την αγωνία να παρουσιάζεται προς τα έξω σωστή εικόνα ώστε να μην διακινδυνευθεί νέα διακοπή αλλά και να ανοίξει επιτέλους και η Football League, όλα τα ονόματα έχουν ελεγχθεί και όλοι όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο των Πηγαδίων πέρα από την ταυτοποίηση των στοιχείων τους, πέρασαν και από θερμομέτρηση.

Από εκεί και πέρα, διευκρινίζεται από πηγές της διοργανώτριας αρχής ότι πράγματι φαίνεται από τις φωτογραφίες ότι δεν τηρήθηκαν οι αποστάσεις των δύο μέτρων και η χρήση μάσκας από όλους τους θεατές, αλλά τονίζεται ότι την ευθύνη για αυτό το φαινόμενο που παρατηρήθηκε δεν μπορεί να το έχει η γηπεδούχος ομάδα αλλά η Αστυνομία που όφειλε να επέμβει, να ζητήσει από τους θεατές να κάθονται πιο αραιά και να φοράνε την μάσκα τους (και ενδεχομένως να επιβάλουν πρόστιμα σε όσους δεν εφαρμόζουν τον νόμο).

Από την SL2 μάλιστα τόνιζαν με νόημα ότι η ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνει το 10% από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΕΡΤ και θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρή ως προς την τήρηση των μέτρων. Σε κάθε περίπτωση πάντως, διευκρινίζουν ότι από πλευράς διοργάνωσης η ΠΑΕ Ξάνθη δεν κινδυνεύει με βάση την εικόνα που έχει δοθεί. Οι μόνοι κίνδυνοι που μπορεί να υπάρξουν για τον ΑΟΞ είναι από τις εκθέσεις του διαιτητή και του παρατηρητή, όχι όμως σε σχέση με θέματα που άπτονται της τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου.