Το μανιφέστο Γιαμουρίδη: «Καμία δικαιολογία πέραν της 1ης θέσης, τέλος για τον ΑΟΞ η υπόθεση πολυϊδιοκτησία»

Σε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλο το τιμ της Ξάνθης ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από κανέναν για οτιδήποτε άλλο πέραν της κατάκτησης της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα και της επανόδου στην SL1 προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ξάνθη Τάσος Γιαμουρίδης. Ο στενός συνεργάτης του Μπιλ Πάπας είπε ακόμα ότι για την διοίκηση της ομάδας έχει τελειώσει η υπόθεση πολυϊσιοκτησία καθώς εκτιμά ότι η Ξάνθη δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι, διευκρίνισε όμως ότι για τον ίδιο πολυϊδιοκτησία δεν υπήρξε ποτέ.

«Η ψυχολογία μας είναι πολύ καλή, περιμένουν όλοι εναγωνίως να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ολα τα παιδιά θέλουν να παίξουν, το προπονητικό τιμ, όλοι μας. Ειναι έτοιμοι να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και θα το πάρουν. Και πρέπει να το πάρουν. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και το γνωρίζουν», είπε μεταξύ άλλων ο Γιαμουρίδης σε δισέλιδη συνέντευξη που παραχώρησε στην εβδομαδιαία εφημερίδα Ξάνθη Sport. Οταν μάλιστα του αναφέρθηκαν οι ιδιατερότητες με τα προβλήματα αυτής της εποχής, διευκρίνισε ότι όλες οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα αλλά πρόσθεσε ότι «η δική μας έχει βάθος με τουλάχιστον δύο ενδεκάδες με ισάξιους ποδοσφαιριστές».

«Οι κινήσεις μας δεν είναι σπασμωδικές ούτε μεμονωμένες. Υπάρχει πλάνο, χρονοδιάγραμμα και μια λογική να λειτουργήσει ο σύλλογος σαν ένας μεγάλος ποδοσφαιρικός οργανισμός. Ακόμα δεν έχουμε αναπτύξει πολλές από τις πτυχές που θέλουμε λόγω της κατάστασης που επιρκατεί. Το φίλαθλο κοινό μπορεί να περιμένει το αυτονόητο. Οι άνθρωποι που επιλέχθηκαν στήνουν εδώ και λίγους μήνες τον ποδοσφαιρικό οργανισμό και θα τον βάλουν σε πλήρη λειτουργία σύντομα. Πάντα στόχος μας είναι μια αξιόμαχη, δυνατή και πολύ καλή πρώτη ομάδα», προσθέτει ο Γιαμουρίδης.

Στη συνέντευξή του ο Γιαμουρίδης υποστήριξε ότι θα αναπτυχθεί πλάνο με πολλά προνόμια για τους κατόχους των καρτών μέλους της ΠΑΕ Ξάνθη, προτρέποντας την τοπική κοινωνία να βοηθήσει αλλά και σχολιάζοντας ότι ακόμα είναι νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τις πωλήσεις που μέχρι στιγμής έχουν γίνει. Σε ερώτηση για το σχετικά ήπιο προφίλ που κράτησε η Ξάνθη στο θέμα της μεγάλης καθυστέρησης έναρξης του πρωταθλήματος, με δεδομένη την δυναμική του ονόματός της, ο νέος CEO της ΠΑΕ Ξάνθη ανέφερε ότι η ομάδα εκεί που έπρεπε φρόντισε να δείξει την δυσφορία της, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητα, προσθέτοντας με νόημα: «Εμείς μαϊντανοι στα ΜΜΕ δεν θα γίνουμε».

Μιλώντας σε προσωπικό επίπεδο, σχολιάζει: «Ο δρόμος που μου χαράχτηκε από το 1995 είχε πολλές διασταυρώσεις. Επιγραφές, ειδικές κατασκευές, εστίαση, κι όλα αυτά μέσω της σκληρής δουλειάς. Πάντα οι ειδικές κατασκευές και οι κατασκευές που δεν μπορούσαν άλλοι να κάνουν, μου έδιναν το κίνητρο για να κάνω κάτι παραπάνω, ενώ ανέπτυξα δράση και στον τομέα της εστίασης. Το 2018 συναντηθηκα με τον Μπιλ Πάπας ο οποίος μου ζήτησε να κατασκευάσω την μηχανή για τα οργανικά απόβλητα που έχουμε. Κι από εκει ξεκίνησε μια ωραία φιλία και μια ωραία εμπειρία που εξελίσσεται. Εβλεπα γενικά ότι η βιομηχανία παγκοσμίως άλλαζε κατεύθυνση προς τους λεγόμενους “πράσινους” τομείς. Η ενέργεια, η πράσινη ανάπτυξη και οι μεταφορές είναι οι τομείς που θα προχωρήσουν τα επόμενα 50 χρόνια. Ο Μπιλ είναι εναρμονισμένος με τις τρεις παραπάνω κατηγορίες στις οποίες βλεπουμε εξέλιξη. (…) Για μένα ήταν πολύ δύσκολη η απόφαση συναισθηματικά να αφήσω την παλιά μου δουλειά και να ασχοληθώ με αυτό το πρότζεκτ. Μου άνοιξε έναν νέο ορίζοντα και ευχαριστώ τον Μπιλ για την ευκαιρία που μου έδωσε να μπω σε έναν διαφορετικό τομέα και με πολύ μεγάλο βάθος».

Σκιαγραφώντας το προφίλ του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθη, ο πιο στενός του ίσως εν Ελλάδι συνεργάτης αναφέρει: «Ο Μπιλ Πάπας είναι ένας άνθρωπος που δεν θα σπείρει ποτέ, αλλά θα φέρει την βροχή. Δεν είναι τυχαίο το προσωνύμιο “The Rainman”. Και η βροχή πάντα φέρνει την ευφορία στην γη. Οι επενδύσεις δεν σταματούν ποτέ, είτε είναι καιροί εύκολοι είτε δύσκολοι. Ο χρόνος και το timing δείχνουν αν η στιγμή είναι σωστή ή όχι. Και για την περίπτωση της Ξάνθης αυτή ήταν η σωστή στιγμή. Ειμαστε ευχαριστημένοι από αυτά που συμβαίνουν μέχρι τώρα και πστεύω ότι με την έναρξη του πρωταθλήματος όλα θα βρουν τον δρόμο τους».

Ο Γιαμουρίδης προσθέτει ακόμα: «Δεν άλλαξα σαν άνθρωπος τώρα που διοικώ μια ομάδα. Ολα είναι συγκεκριμένα στο μυαλό μου. Στη γενική μορφή είναι ένα πρότζεκτ για τον Πάπας, αλλά η Ξάνθη είναι πρόκληση σαν περιοχή, σαν προϋπάρχουσα κατάσταση. Η Ξάνθη ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, που κουβαλάει μια ιστορία και ένα δυναντό brand name. Ο κ. Πανόπουλος είχε κάνει πολύ καλή δουλειά όσον αφορά το στήσιμο και την λειτουργια της ομάδας. Ηταν η εικόνα της θελκτική σε έναν άνθρωπο εκτός ποδοσφαίρου που έβλεπε προτάσεις για επένδυση. Υπήρχαν όλα τα κριτήρια και τα σωστά δεδομένα για να προχωρήσουμε. Γη, ιδιοκτησία και μακριά από τις μεγάλες ομάδες που πιθανώς θα έφερναν “συγκρούσεις”. Είχε όλο το “πακέτο”. Και παρόλα όσα έχουν ακουστεί για τον Πανόπουλο, η Ξάνθη είναι δυνατό brand name. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και τη σημαντική συμβολή του κ. Συγγελίδη. Τους ευχαριστω θερμά και τους δυο».

Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις με τους Πανόπουλο-Συγγελίδη, σχολιάζει: «Οι διαπραγματεύσεις ήταν πολύ στρωτές. Δεν υπήρχαν ουσιαστικές διαφορές. Το κλίμα ήταν πολύ καλό και συνεχίζει να είναι. Υπάρχει μια πολύ καλή σχέση αμοιβαίας εκτίμησης που αναπτύχθηκε μέσα από τις διαπραγματεύσεις».

Τέλος, για την υπόθεση της περίφημης φερόμενης πολυϊδιοκτησίας, ο νέος διευθυνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ξάνθη αναφέρει: «Η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας έιναι μια ιστορία που για την ομάδα της Ξάνθης έχει τελειώσει. Νομίζω ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα. Για εμάς δεν υπήρχε πολυϊδιοκτησία, γιατί κοιτάξαμε την υπόθεση πριν αγοράσουμε την ομάδα. Η έρευνα που κάναμε δεν έδειξε τίποτα το μεμπτό και για αυτό προχωρήσαμε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας. Το ότι έχει αγοράσει μια εταιρεία στην Κύπρο το ξενοδοχείο για μας είναι αδιάφορο, το Σαλέ δεν είναι στα επιχειρηματικά μας σχέδια».