Σκάνδαλο υπερτιμολόγησης στο Πανθρακικό Στάδιο βλέπει το Sportime και απάντηση από πρώην μέλος του ΔΣ του

Σε σφοδρή επίθεση κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή εξαγγελία και για το Πανθρακικό Στάδιο κάνει το Sportime.

Με άρθρο που υπογράφει ο διευθυντής της εφημερίδας Γεράσιμος Μανωλίδης, υποστηρίζεται χαρακτηριστικά ότι «η πολιτεία σε ότι αφορά τον αθλητισμό έχει τοποθετήσει έναν λύκο για να φυλάει τα πρόβατα. Και υπάρχουν και πολλά από αυτά που νομίζουν πως το πράττει καλώς. Πρόβατα, άλλωστε…».

Η εφημερίδα κάνει λόγο για… «Αυγενοποίηση» του αθλητισμού με τη σαφή εμπλοκή που (θέλει να) έχει ο Κρητικός πολιτικός με τις αρχαιρεσίες στις ομοσπονδίες, αλλά προσθέτει ότι υπάρχει και ζήτημα με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τη δημόσια περιουσία και τα χρήματα που δαπανώνται. Συγκεκριμένα στο άρθρο του διευθυντή της Sportime αναφέρονται μεταξυ άλλων τα εξής:

«Το Υφυπουργείο Αθλητισμού και συγκεκριμένα το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα προχωρήσει στην έγκριση της τοποθέτησης ελαστικού τάπητα στίβου στο Πανθρακικό στάδιο στην Κομοτηνή. Ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε δεσμευτεί για τη συγκεκριμένη αναβάθμιση κατά την επίσκεψή του εκεί πριν από λίγους μήνας.
Χαράς ευαγγέλια για τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής, όχι όμως για τους Έλληνες φορολογούμενους. Διότι η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων οφείλει να πορεύεται με οικονομική λογική και με τις συνθήκες που επικρατούν. Το κόστος για 7.000 τ.μ. και τις αλλαγές στα εμπόδια, στα σκάμματα κλπ ανέρχεται στα 780.000 ευρώ!
Η τιμή του τ. μ. είναι στα 17 ευρώ. Κάτι που σημαίνει 119.000 ευρώ. Συν το ΦΠΑ φτάνουμε κάπου στις 150.000 ευρώ! Οι λοιπές εργασίες, το ανθρώπινο δυναμικό, λοιπές χρεώσεις και γενικότερα όλο το έργο, καλή τη πίστει, να φτάσουν περίπου 420.000 ευρώ! Στο σύνολο! Μιλάμε με δυο λόγια για +350.000 υπερτιμολόγηση!
Σκάνδαλο. Σχεδόν διπλή τιμή! Δηλαδή εκεί που μπορούν αν φτιαχτούν δύο στάδιο με τα ίδια χρήματα φτιάχνεται ένα! Δύο τινά. Το πρώτο να μην συμβουλεύονται στο Υφυπουργείο Αθλητισμού κάποιον ειδικό, κάποιον που μπορεί πραγματικά να δυο φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Το δεύτερο, ας μην το αναλύσουμε, το καταλαβαίνετε μόνοι σας…
».

Απάντηση από το υφυπουργείο Αθλητισμού δεν υπήρξε (ακόμα), ωστόσο σε πρώτη φάση υπήρξε άμεση απάντηση από πρώην μέλος του ΔΣ του Πανθρακικού Σταδίου. Συγκεκριμένα ο Κώστας Μιχελής, επί χρόνια πρόεδρος του σωματείου στίβου της Ολυμπιάδας Κομοτηνής αλλά και παλιότερα πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ροδόπης σχολίασε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook:

Το Πανθρακικό εθνικό στάδιο έγινε το ,1985.απο τότε καμία μέριμνα ,καμία εργασία.η προηγούμενη μελέτη το 2019 για τις ίδιες εργασίες είχε προηπολογισμο 1 200,000,00ευρο.εγιναν ορισμένες περικοπές και το ποσό κατέβηκε στις 780,000,00 εύρο .κανένας όμως δημοσιογράφος δεν βρέθηκε να γράψει που ,και πως γυμνάζονται τόσοι πρωταθλητές σ’ αυτό το στάδιο μ’αυτον τον κατεστραμμένο ελαστικό τάπητα ,(όχι ταρτάν κύριε δημοσιογράφε όπως αναφέρεις στο δημοσίευμα σου.) Αλλά όπως και να έχει το θέμα της όλης μελέτης ανοίκει στις τεχνικές υπηρεσίες της ΓΓΑ οι οποίες και σωστά έκαναν όλη την μελέτη του ελαστικού τάπητα και των υπολοίπων συμπληρωματικών εργασιών.αν ψάχνετε σκάνδαλα ,ψάξτε αλλού η πόλη μας περιμένει αυτό το έργο 35 ολόκληρα χρονια .χαίρομαι και επιβράβευση τον υφυπουργό, και την διοίκηση του Πανθρακικού σταδίου που επιτέλους τελειώνουν αυτό το γεφύρι της ΑΡΤΑΣ…..