Ο τρόπος επανεκκίνησης των κολυμβητηρίων της Θράκης για τους αθλητές και για τους αθλούμενους

Τον τρόπο επανεκκινησης των κολυμβητηρίων της χώρας για όλους τους αθλητές και το κοινό επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε συνεργασία με την ΚΟΕ και τους Λοιμωξιολόγους.

Αυτό αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Sports3 ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, που δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της πισίνας καθότι και ο ίδιος παλιός πολίστας.

Ο Μαυρωτάς εξηγεί σε σχέση με τον χαρακτηρισμό των κολυμβητηρων ως εστιών υπερμετάδοσης. «Δεν ήταν ανακοίνωση του ΠΟΥ, ήταν μια μελέτη που είχε γίνει στη Νέα Υόρκη, σε 112 πισίνες,, σύμφωνα με την οποία δεν υπήρχαν στ κρούσματα μέσα και έξω από την πισίνα. Αυτό ήταν μια ένδειξη ότι οι πισίνες δεν έχουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα από τους άλλους αγωνιστικού χώρους και αυτό μπορώ να το πω και εγώ ως αθλητής της πισίνας, επειδή ακριβώς η προσπάθεια, η εκπνοή γίνεται μέσα στο νερό, ο αέρας που εκπνέει ο αθλητής δεν είναι στο πρόσωπο του άλλου. Το πρόβλημα, όμως, είναι το έξω, τα αποδυτήρια και τα ντουζ, τα οποία δεν μπορούν να καταργηθούν τώρα που είναι χειμώνας».

«Επομένως», εξηγεί ο Γιώργος Μαυρωτάς δείχνοντας το πλαίσιο επανεκκίνησης, «το άνοιγμα των κολυμβητηρίων θα γίνει με περιορισμένες χωρητικότητες δηλαδή τέσσερα άτομα αν διαδρομή, δηλαδή σε ένα κολυμβητήριο με οκτώ διαδρομές θα μπαίνουν 32 άτομα, με 10 διαδρομές 40 άτομα και θα αλλάζουν και αυτό ισχύει και για αθλητές και αθλούμενους. Θα το επιδιώξουμε μέσα στον Ιανουάριο αν όλα πάνε καλά. Κάνουν προπόνηση βέβαια οι προολυμπιακές ομάδες και οι ομάδες που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκά κύπελλα». 

Η πρόβλεψη αυτή θα αφορά προφανώς και τα κλειστά κολυμβητήρια της Θράκης, εν προκειμένω αυτα της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας που ήδη λειτουργούν αλλά για συγκεκριμένο αριθμό αθλητών που ανήκουν στην παραολυμπιακή ή προολυμπιακή ομάδα ή τις προεθνικές, αλλά και το πανεπιστημιακό κολυμβητήριο της Κομοτηνής που επίσης λειτουργεί και υπό κανονικές συνθήκες καλύπτει ανάγκες και της τοπικής κοινωνίας. Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Κομοτηνής αλλά και αυτό της Ξάνθης παραμένουν κλειστά…