ΕΠΣ Θράκης: Οι 25 ομάδες που δεν έλαβαν ευρώ από την ΓΓΑ και οι μόλις 3 που επιχορηγήθηκαν

Από τους συνολικά μόλις 21 αθλητικούς συλλόγους της Ροδόπης ππυ επιχορηγήθηκαν στις 18 Δεκεμβρίου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού καθώς είχαν καταθέσει εστω αίτηση εγγραφής στο Μητρώο της, μόλις τρεις είναι ποδοσφαιρικοί.

Ο λόγος για την γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα Ροδόπη ’87 που μετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Γυναικών, την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που εκπροσωπεί τον Νομό στην Γ’ Εθνική Ανδρων και την ακαδημία του ΠΑΟΚ Κομοτηνής που φέτος επίσημα δεν έχει καν κατεβάσει ομάδα σε ανδρικό τοπικό πρωτάθλημα.

Ολες οι άλλες ενεργές ομάδες του Νομού δεν κατέθεσαν έγκαιρα αίτηση εγγραφής στο Μητρώο και κατα συνέπεια δεν επιχορηγήθηκαν. Αν όμως δεν το κάνουν το προσεχές λίγο διάστημα που απέμεινε, εκτός από το ότι θα χάσουν οριστικά τα μίνιμουμ 2.500 ευρω της επιχορήγησης για τον Covid, θα κινδυνεύσουν να μην έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ΕΠΣ Θράκης, ενδεχομένως να μην τους επιτρέπεται καν η συμμετοχή στα επόμενα πρωταθλήματα και κυρίως δεν θα έχουν δικαίωμα χρήσης των αθλητικών εγκατατάσεων του κράτους, είτε μιλάμε για εθνικά στάδια είτε για δημοτικά γήπεδα. Αυτό τουλάχιστον προβλέπει ο σχετικός αθλητικός νόμος.

Παρακάτω το ThrakiSportS σας παρουσιάζει την λίστα με τα σωματεία της δύναμης της ΕΠΣ Θράκης που είναι μεν ενεργά (δηλαδή μετέχουν στα τρέχοντα πρωταθλήματα) αλλά δεν επιχορηγήθηκαν από την ΓΓΑ και κατά συνέπεια μάλλον δεν έχουν ενδιαφερθεί ή δεν ενδιαφέρθηκαν έγκαιρα να ενταχθούν στο περίφημο Μητρώο της ΓΓΑ:

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ (1 ΑΠΟ ΤΙΣ 2)
Ελπίδα Σαπών

Α’ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ (12 ΑΠΟ ΤΙΣ 12)
Πανθρακικός
Δόξα Γρατινής
ΠΑΟΚ Κοσμίου
Δόξα Σώστη
Νέος Ρομά
Ατσάλι Αρχοντικών
Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων
Αναγέννηση Ποντίων Θρυλορίου
Αναγέννηση Παγουρίων
Δόξα Προσκυνητών
Ένωση Ασωμάτων
Αετός Μίσχου

Β’ ΕΠΣ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ (12 ΑΠΟ ΤΙΣ 12)
Πόντος Θρυλορίου
Πόντος Κομοτηνής
ΑΣ Αγιοχωρίου
Νεολαία Αλανότοπου
Ηρακλής Σαπών
Ελπίδες Κομοτηνής
ΑΟ Φαναρίου
ΑΟ Μύστακας
ΑΟ Αρσακείου
Ορφέας Στρύμης
Κομψάτος Πολυάνθου
Φιλαθλητικός