ΕΠΣ Ξάνθης: Οι 27 ομάδες που δεν έλαβαν ευρώ από την ΓΓΑ και οι μόλις 13 που επιχορηγήθηκαν

Συνολικά 13 είναι οι ποδοσφαιρικές ομάδες που ανήκουν στην δύναμη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης και επιχορηγήθηκαν απευθείας από το κράτος μέσα στον Δεκέμβριο.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί ότι καμία από αυτές δεν είναι μεταξύ των τριών που εκπροσωπουν την Ενωση και τον Νομό στην Γ’ Εθνική. Προφανώς ο Αρης Αβάτου, ο Ορφέας Ξάνθης και η Αναγέννηση Θαλασσιάς δεν κατέθεσαν καν αίτηση εγγραφής στο Μητρώτο της ΓΓΑ ή την κατέθεσαν καθυστερημένα, με αποτέλεσμα κανείς τους να μην είναι στις πρώτες αυτές επιχορηγήσεις.

Η ΠΑΕ Ξάνθη δεν επιχορηγείται και γενικά δεν εντάσσεται στο Μητρώο καθώς αφορά καθαρά ερασιτεχνικές ομάδες και όχι επαγγελματικές. Αντίθετα, κανονικά έλαβε τις 2.500 ευρώ η Βασίλισσα της Θράκης που θα εκπροσωπήσει το ξανθιώτικο και γενικά το θρακιώτικο ποδόσφαιρο στην Α’ Εθνική Γυναικών.

Πέραν της Βασίλισσας, άλλες 12 ομάδες της δύναμης της ΕΠΣ Ξάνθης επιχορηγήθηκαν στις 18 Δεκμεβρίου, κάτι που σημαίνει ότι κατέθεσαν αίτηση έγκαιρα μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου για την ενταξή τους στο Μητρώο της ΓΓΑ. Από την Α’ Κατηγορία είναι τέσσερις ομάδες (ΑΟ Βιστωνίδας, Αρης Πετεινού, Ελπιδα Γενισέας, Παύλος Μελάς Κουτσού), από την Β’ Κατηγορία πέντε ομάδες (ΑΠΟΞ, Ασπίδα Πηγαδίων, Δόξα Σταυρούπολης, ΜΑΣ Κένταυρος και ΑΟ Σμίνθη) και από την Γ’ Κατηγορία μόλις μία (ΑΕΚ Κυψέλης).

Από εκεί και πέρα, στην λίστα που ανακοίνωσε η ΓΓΑ ότι επιχορηγήθηκαν περιλαμβάνονται και δυο ομάδες που δεν μετέχουν φέτος στα τοπικά πρωταθλήματα, ούτε σε εθνικά: η Κεσσάνη Ερασμίου και η ακαδημία των Ελπίδων Ξάνθης.

Κάνοντας πάντως την αντιπαραβολή με τις υπόλοιπες ομάδες της δυναμης της ΕΠΣ Ξάνθης που μετέχουν στα εθνικα και τοπικά πρωταθλήματα, διαπιστώνει κανεις ότι ενώ μόλις 13 κατέθεσαν αίτηση και επιχορηγήθηκαν απευθείας από την ΓΓΑ, υπάρχει υπερδιπλάσιος αριθμός ομάδων που δεν έλαβαν ευρώ και προφανώς δεν έκαναν καν αίτηση εγγραφής το Μητρώο. Αυτές οι ομάδες ενδέχεται αν εφαρμοστεί ο νόμος πέρα από τα χρήματα που δεν έλαβαν, να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την χρησιμοποίηση δημοτικών εγκαταστάσεων αλλά και την συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα και τις εκλογές της ΕΠΣ Ξάνθης.

Αναλυτικά οι ομάδες της δύναμης της ΕΠΣ Ξάνθης που δεν επιχορηγήθηκαν:

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ (3 ΑΠΟ ΤΙΣ 3)
Αρης Αβάτου
Ορφέας Ξάνθης
Αναγέννηση Θαλασσιας

Α’ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ (10 ΑΠΟ ΤΙΣ 14)
Φίλιππος Δροσερού
Απόλλων Ξάνθης
Απόλλων Διομήδειας
Ασπίδα Ξάνθης
Ηρακλής Ζυγού
Κεντητή
Αετός Τοξοτών
Ερμής Μάνδρας
ΑΕ Ξάνθης
Άτλας Σελίνου

Β’ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ (5 ΑΠΟ ΤΙΣ 10)
Εθνικός Κιμμερίων
Δόξα Μυρωδάτου
Αναγέννηση Π. Χρύσας
Ατρόμητος Χρύσας
Αετός Γοργόνας

Γ’ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ (9 ΑΠΟ ΤΙΣ 10)
ΑΟ Μύκης
ΑΟ Κοτίνου
Νέα Θύελλα Μαγγάνων
Αστέρας Μαγικού
Κοτύλη
Κεραυνός Λευκόπετρας
Κεραυνός Π. Κατραμίου
Νέστος Κύρνου
ΑΠΟΞ Ραιδεστός