Πρόβλεψη Σαμολαδά για αλλαγή στην προκήρυξη και ενδεχόμενη έναρξη της SL2 μετά το Κύπελλο Ελλάδος

«Είναι μια χρονιά τελείως διαφορετική απ’ όλες τις άλλες χρονιές που ζούσαμε στον χώρο αυτό, δεν μπορούμε να τα βάλουμε με την υγεία, ούτε με τους ανθρώπους αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις γιατί από αυτό θα εξαρτηθεί αν η χώρα θα προχωρήσει μπροστά».

Με αυτά τα λόγια σχολίασε σε τοπικο ραδιοφωνικό σταθμό ο Νίκος Σαμολαδάς, γενικός διευθυντής των Τρικάλων, από τις αντιπάλους της Ξάνθης στην Super League 2, την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ο ίδιος δεν θεωρεί εφικτή την έναρξη μέσα στον Δεκέμβρη: «Επειδή έχω πολλά χρόνια στον χώρο προσπαθώ να ζυγίσω την κατάσταση και να εκτιμήσω όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια μου αλλά όταν είχα μιλήσει για Γενάρη είχα εκτιμήσει τα πραγματικά δεδομένα. Θα χαιρόμουν πολύ να παίξουμε μέσα στον Δεκέμβριο αλλά αυτό δεν το βλέπω εφικτό. Οι παίκτες με τίποτα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από την επανέναρξη των προπονήσεων δεν θα είναι έτοιμοι και αν το κάνουν αυτό θα είναι σε βάρος της υγείας των παικτών».

Ο γενικός αρχηγός των Τρικάλων θεωρεί πως η έναρξη των αγώνων θα γίνει στα τέλη του πρώτου δεκαήμερου του Γενάρη προβλέποντας και αλλαγές στην προκήρυξη: «Πιστεύω πως αν όλα πάνε καλά, πρώτα ο Θεός, έχουν υποχωρήσει τα κρούσματα και μας δώσουν το οκ να αγωνιστούμε αυτό θα  είναι λίγο πριν την ημερομηνία κυπέλλου που μας έχουν δώσει, δηλαδή 9 και 10 Ιανουαρίου. Δεν αποκλείω πάντως πρώτα να παίξουμε κύπελλο (σ.σ. είναι προγραμματισμένο για 12,13,14/01) και μετά κύπελλο. Είναι δεδομένο πάντως πως θα προχωρήσουμε και σε αλλαγή προκήρυξης γιατί το πρωτάθλημα δεν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί όπως έχει προγραμματιστεί από την αρχή. Θα έχουμε πολλές αλλαγές στην κατηγορία».

Ο Νίκος Σαμολαδάς σημείωσε πως οι παίκτες της ομάδας του είναι καλυμμένοι οικονομικά: «Αυτή την στιγμή οι παίκτες παίρνουν τα χρήματα της αναστολής όπως προβλέπεται από το κράτος και όποια παιδιά έχουν δόσεις συμβολαίου, δηλαδή έξτρα λεφτά από τον μισθό τους το πληρώνει η ομάδα. Κάποια νέα παιδιά τα χρήματα που παίρνουν είναι περισσότερα απ’ ότι θα έπαιρναν σε κανονικές συνθήκες».