Ραδιοφωνικό ξέσπασμα Τσετινέ και Τσαλουχίδη για τη νέα αναβολή στην έναρξη του πρωταθλήματος

Ολα δείχνουν ότι προπονήσεις δεν θα επιτραπούν στην Super League 2 εντός του 2020 και αυτό σημαίνει ότι το πρωτάθλημα θα παει για νέα αναβολή προς τα τέλη Γενάρη με αρχές Φλεβάρη, γεγονός που μόνο προβληματισμό προκαλεί στις ομάδες.

Στομ ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis φιλοξενήθηκαν την Πεμπτη οι Γιώτης Τσαλουχίδης και Ανέστης Τσετινές, οι οποίο αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Super League 2 και της Football League, ύστερα από την απόφαση Αυγενάκη και λοιμωξιολόγων να μην δώσουν το «πράσινο φως» για την έναρξη των δύο πρωταθλημάτων.

Οι δυο παράγοντες φιλοξενήθηκαν μαζί και πρώτος μίλησε ο Γιώτης Τσαλουχίδης για την κατάσταση της Βέροιας: «Όλες οι ομάδες, αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες. Εδώ και εννιά μήνες, είμαστε σε απραξιά, δεν υπάρχει επίσημο παιχνίδι. Όλες οι διοικήσεις είναι συνεπείς προς τους παίκτες, προσπαθούμε μέσω προγραμμάτων των προπονητών και των γυμναστών να κρατήσουμε τους παίκτες σε κάποια ετοιμότητα. Όταν εφαρμόζεται κάτι στην Super League 1, γιατί να μην εφαρμοστεί και στις άλλες κατηγορίες; Εφόσον είναι πετυχημένο το μοντέλο αυτό εκει, γιατί να μην είναι και εδώ; 
Να πάνε τα παιδιά του 2004, στον Αυγενάκη και στον Πρωθυπουργού να διαμαρτυρηθούν. Σε όλες τις χώρες του κόσμου παίζουν κανονικά εκτός της Ελλάδας. Οι παράγοντες βάζουν το χέρι στην τσέπη. Υπάρχει σκοπιμότητα; Στην πρώτη κατηγορία, παίζουν κανονικά τα παιχνίδια, οι παίκτες μας έχουν εννιά μήνες να αγωνιστούν, όταν γυρίσουν, οι ομάδες θα έχουν τραυματισμούς λόγω απραξίας. Σκεφτείτε τους παίκτες που θα έχουν σοβαρούς τραυματισμούς. Εμείς, είμαστε τυχεροί, η διοίκηση είναι συνεπής στο οικονομικό κομμάτι. Όταν είσαι ο ΠΣΑΠ, πρέπει να είσαι πιο ενεργός, να βοηθάς την κατάσταση. Και οι άλλοι φορείς πρέπει να λειτουργήσουν πιο σωστά. Δεν φτάνει να πάνε μόνο οι παράγοντες να μιλήσουν, πρέπει να πάνε και αθλητές που έχουν προσφέρει στο χώρο». 

Από την πλευρά του ο Ανέστης Τσεντινές ανέφερε:
«Συμφωνώ με όλα όσα είπε ο Γιώτης, θα ήθελα όμως να προσθέσω ότι στην δική μας ομάδα, στην Ξάνθη, έχουμε κάνει πολλά τέστ. Κάποιοι βγήκαν θετικοί, άλλοι μπήκαν σε απομόνωση και κάποιοι άλλοι επανήλθαν. Έτσι λειτουργούν στην μεγάλη κατηγορία, έτσι λειτουργούμε και εμείς. Δεν βλέπω γιατί να μην ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Το έχω επαναλάβει και παλαιότερα, το λέω και τώρα ξανά. Αυτή η κατάσταση είναι τραγική, για τις ομάδες και τους παίκτες που βρίσκονται σε απραξία, και δεν ξέρουν πότε θα επιστρέψουν».