Europa League: Φινάλε με ψηλά το κεφάλι για Γκαρσία και Πασχαλάκη

Για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία έμεινε στο 0-0 με τη Γρανάδα στο γήπεδο της Τούμπας και αποχαιρέτησε την Ευρώπη με ένα αρκετά καλό παιχνίδι.

Ο βαθμολογικά αδιάφορος ΠΑΟΚ έδειξε στο παιχνίδι αυτό πως αδίκησε τον ευατό του, καθώς η απόδοση και τα αποτελέσματα στα παιχνίδια με την Ομόνοια καθόρισαν την πορεία του στον όμιλο. Από την άλλη η Γρανάδα με τη λευκή ισοπαλία έχασε την πρωτιά του 5ου ομίλου, ύστερα και από την επικράτηση της Αϊντχόφεν κόντρα στην Ομόνοια.

Ο Ουρουγουανός προπονητής και πρώην παίκτης των Θεσσαλονικειών (τελειώσε την καριέρα του στην Ξάνθη) παρέταξε σχήμα 4-3-3, κάνοντας αρκετές αλλαγές καθώς ακολουθεί και το ντέρμπι με τον Άρη· έχοντας βασικό κάτω από τα γκολπόστ τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Με 3-5-2 και αρκετές αλλάγες παρέταξε τη Γρανάδα ο Ντιέγκο Μαρτίνεζ.

Το πρώτο ημίχρονο κινήθηκε σε χαμηλούς ρυθμούς, με τους Ισπανούς να έχουν την υπεροχή και να απειλούν δύο φορές με τετ α τετ με Πουέρτας και Μολίνα (13′ και 22′ αντίστοιχα), με τον πρώην κίπερ του Πανθρακικού όμως να αντιδρά εξαιρετικά. Ο ΠΑΟΚ στη μοναδική του φάση μέχρι εκείνο το σημείο θα μπουρούσε να βρεθεί μπροστά στο σκορ· η κεφαλιά του Βαρέλα όμως βρήκε στο δοκάρι.

Το δεύτερο 45λεπτο οι ρυθμοί ανέβηκαν καθώς οι φιλοξενούμενοι έψαχναν επειγόντως το γκολ που θα έδινε τη νίκη και την πρωτιά του ομίλου, ενώ ο Πάμπλο Γκαρσία από την πλευρά του προέβη σε αλλαγές που έκαναν την ομάδα του πιο επιθετική. Η είσοδος κυρίως του Αντρίγια Ζίβκονιτς έκανε πιο απειλητικό τον ΠΑΟΚ, που μέχρι το τελευταίο 5λεπτο δεν πιέζονταν από τους Ανδαλουσιάνους. Στα τελεύταια λεπτά, η Γρανάδα μπήκε στην περιοχή των «ασπρόμαυρων» κάνοντας συνεχόμενα γεμίσματα. Ο ΠΑΟΚ όμως θα μπορούσε να πάρει τη νίκη σε μία ανεπανάληπτη χαμένη τελευταία ευκαιρία· συγκεκρίμενα ύστερα από αντεπίθεση ο Σβιντέρσκι δεν κατάφερε να σκοράρει από πολύ κοντά καθώς ο Μπανακλότσε απέκρουσε την προσπάθεια του.