Super League: «Διπλό» για Ρόκα και Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ

Ο τυπικά φιλοξενούμενος Παναθηναϊκός του πρώην γκολκίπερ και προπονητή του Πανθρακικού και νυν σκάουτερ και αναλυτή αγώνων Μάνουελ Ρόκα επικράτησε της ΑΕΚ με 1-2 στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής.

O Mάσιμο Καρέρα έδωσε φανέλα βασικού τόσο στον κομοτηναίο αρχηγό της ΑΕΚ Πέτρο Μάνταλο, τόσο και στον πρώην κεντρικό αμυντικό της Ξάνθης Στράτο Σβάρνα, αλλά μετά τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσμασα σε Ευρώπη και πρωτάθλημα και κυρίως την κακές εμφανίσεις τις ομάδας έχουν φουστώσει οι φήμες για αντικατάστασή του, με τον Ουζουνίδη και τον Κωστένογλου να αποτελούν τις πιο πιθανές περιπτώσεις.

Στα αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 34′ αφού ο Χατζηγιοβάνης έκανε άνω – κάτω Σβάρνα και Νεντελτσιάρου και τροφοδότησε τον Μακέντα, ο οποίος πλάσαρε τον Τσιντώτα για το 0-1.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έγινε το 0-2 αφού ο Ζαγαρίτης από τα αριστερά άδειασε τον Βασιλαντωνόπουλο γύρισε στον Κουρμπέλη, ο οποίος με πλασέ και με τη βοήθεια του δοκαριού έβαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά με δύο γκολ.

Τρία λεπτά πριν το τέλος η ΑΕΚ μπήκε αργοπορημένα στο ματς όταν ο Παουλίνιο σέντραρε από τα δεξιά, ο Πούγγουρας έκανε κακή εκτίμηση της τροχιάς της μπάλας με τον Ολιβέιρα να κατεβάζει και να σκοράρει μειώνοντας σε 1-2. Η ΑΕΚ ότι δεν έκανε σε όλο το ματς πήγε να το κάνει στο τέλος καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Διούδης έσωσε τον Παναθηναϊκό έπειτα από μια επικίνδυνη μπαλιά του Μαχαίρα, με τον Σένκεφελντ να διώχνει σε κόρνερ, με το παιχνίδι να τελειώνει στο 1-2.