Χωρίς φυσική παρουσία στην μεγάλη αίθουσα της Εφέσεων οι τρεις δικηγόροι της ΠΑΕ Ξάνθη

Στην αίθουσα όπου γίνονται οι συνεδριάσεις της ΕΕ της ΕΠΟ αλλά και οι κληρώσεις του Κυπέλλου Ελλάδος (φωτο) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη η συνεδρίαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που θα εκδικάσει την φερόμενη πολυιδιοκτησία Ξάνθης – ΠΑΟΚ.

Σε εκείνη την αίθουσα είχε πραγματοποιηθεί και η συνεδρίαση την προηγούμενη φορά, με την προηγούμενη σύνθεση της Επιτροπής Εφέσεων, που κατέληξε στο συμπέρασμα της πολυϊσιοκτησίας επικυρώνοντας την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου της Super League για αφαίρεση 7 βαθμών από τον ΠΑΟΚ και 12 από την Ξάνθη, υιοθετώντας το πόρισμα της ΕΕΑ.

Αν και στο πινάκιο αναφέρεται ωστόσο φυσική παρουσία των διαδίκων, την Κυριακή έγινε γνωστο μέσω του μλογκ «dikisports» του Κυριάκου Θωμαΐδη ότι τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει με φυσική παρουσία περιορισμένου αριθμού δικηγόρων. «Κι αυτό διότι αναγνωρίστηκε ότι -παρά την ευρυχωρία της- η αίθουσα δεν έχει παράθυρα και θα μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους για την υγεία των διαδίκων».

Η ίδια πηγή ενημέρωσης αποκαλύπτει ότι την Τετάρτη στην Επιτροπή Εφέσεων τελικά έχει προβλεφθεί ο πλέον περιορισμένος αριθμός ατόμων στην αίθουσα της ΕΕ της ΕΠΟ. Μόλις μια 11άδα ατόμων και όπως προκύπτει κανένα από αυτά δεν θα εκπροσωπεί την ομάδα της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, στην αίθουσα θα βρίσκονται «με μάσκες και υγειονομικα μέτεα προστασιας οι τρεις δικαστές, η γραμματέας της έδρας, τρείς δικηγόροι του ΠΑΟΚ, τρεις του Ολυμπιακου και ένας τεχνικός της εταιρειας που θα στείλει εικόνα και ήχο σε δημοσιογράφους και λοιπούς».

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι την διαδικασία θα παρακολουθούν και θα μπορούν να παρεμβαίνουν σε αυτήν «με skype άλλοι δύο δικηγόροι του ΠΑΟΚ, δύο του Ολυμπιακού και τρεις της Ξάνθης». Συνεπώς θα έχουμε έναν συνδυασμό όσων έγιναν την πρώτη φορά, όταν η διαδικασία ξεκίνησε δια ζώσης και συνεχίστηκε αποκλειστικά με skype.

Δεν μπορεί σε αυτήν την φάση να αξιολογηθεί νομικά τι μπορεί να σημαίνει η πληροφορία ότι η Ξάνθη δεν θα παρίσταται δια ζώσης, όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, αλλά μόνο μέσω skype. Υπενθυμίζεται πάντως ότι τυπικά η Ξάνθη δεν είναι διάδικος στην υπόθεση, αφου το CAS ανέπεμψε την υπόθεση μόνο για το σκέλος των εφέσεων του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

Εχει πάντως ενδιαφέρον, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του dikisports ότι δεν εμφανίζεται να έχει ζητήσει να παρέμβει και να συμμετάσχει στην διαδικασία η ΠΑΕ ΑΕΛ και ο Αλέξης Κούγιας (έχει προαναγγείλει ότι μάλλον δεν θα λάβει μέρος) αλλά και η ΠΑΕ Πανιώνιος, που είχαν συμμετάσχει την προηγούμενη φορά. Άλλωστε και οι δύο ενδιαφέρονταν τότε να πέσει η Ξάνθη, αυτό εν τέλει συνέβη και τυπικά δεν έχουν πλέον κανένα νομιμοποιητικό ενδιαφέρον…