Super League: ΠΑΟΚ με ψυχή Γκαρσία επικράτησε με 10 παίκτες τον Αστέρα του Ράσταβατς

Παρά το γεγονός πως έμεινε για περίπου μία ώρα με 10 παίκτες, ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης του Μίλαν Ράσταβατς στην Τούμπα και ανέβηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Ο πρώην παίκτης των Θεσσαλονικείων που ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Ξάνθη παρέταξε την ομάδα του με το 4-2-3-1, χρησιμόποιωντας κάτω από τα γκολπόστ τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη αντί του Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Από την άλλη, ο Σέρβος πρώην τεχνικός της Ξάνθης παρέταξε τους Αρκάδες επίσης με 4-2-3-1, προβαίνοντας σε αλλαγές λόγω απουσιών, στις οποίες συγκαλέγονται και ο Χουάν Μουνάφο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή, χωρίς όμως να δημιουργούν κάποια ουσιαστική ευκαιρία. Στο 38ο λεπτό όμως τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς ο Ελ Καντουρί δέχθηκε την κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στον Σουάρεθ, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο ρυθμός του αγώνα άλλαξε καθώς ο Αστέρας ανέβασε επιθετικά τις γραμμές του με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει κενούς χώρους. Σε μία ενδεικτική φάση, ο νεαρός Τζόλης στο 64′ με πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Παπαδόπουλο και έδωσε το προβάδισμα στους «ασπρόμαυρους». Λίγα λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης κέρδισε πέναλτι από τον Πασαλίδη και στο 70′ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Ο ΠΑΟΚ έπειτα διαχειρίστηκε εύκολα το προβάδισμα και κράτησε το υπέρ του σκορ.