«Έπεσε» από την κορυφή ο Άρης του Άκη Μάντζιου μετά το διπλό του Ολυμπιακού στο «Βικελίδης»

O Oλυμπιακός του Ξανθιώτη τεχνικού διευθυντή Βασίλη Τοροσίδη επικράτησε εκτός έδρας με 1-2 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής και έμεινε μόνος του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού Άκης Μάντζιος χρησιμοποίησε για πρώτη φορά διάταξη 4-3-3 (δίνοντας φανέλα βασικού στον Λούκας Σάσα) δίνοντας βαρύτητα στο ανασταλτικό κομμάτι και στον περιορισμό του Ολυμπιακού στο κομμάτι της δημιουργίας από τον άξονα. Αυτό το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό καθώς οι Πειραιώτες μπορεί να είχαν την κατοχή της μπάλας μετά το πρώτο 20λεπτο αλλά σε επίπεδο δημιουργικής κυκλοφορίας της μπάλας πήραν χαμηλό βαθμό, παρά τις πρωτοβουλίες του Κώστα Φορτούνη. 

Στο κλειστό παιχνίδι του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ στο 29’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και ολιγωρία της άμυνας του Άρη. Ο Μπουχαλάκης πρόλαβε τον Ντάνιελ Σούντγκρεν και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 2ο λεπτό της επανάληψης ο Ολυμπιακός έκανε το 0-2 με τους ίδιους πρωταγωνιστές, καθώς σε μια φάση η οποία ξεκίνησε από λάθος πάσα του Σάκιτς πλάγια της περιοχής των φιλοξενούμενων, η ανάπτυξη της κόντρα επίθεσης των Πειραιωτών ήταν εξαιρετική, με τον Φορτούνη να σεντράρει από τη δεξιά πλευρά και τον Μπουχαλάκη να χρίζεται για δεύτερη φορά σκόρερ με ωραίο διαγώνιο σουτ.

Ο Άρης βρήκε το γκολ στο 74’ σε μία φάση όπου ο Μπερτόγλιο κράτησε την μπάλα όσο έπρεπε και την έδωσε στο σωστό χρόνο στον Σίλβα, ο οποίος με ωραίο γύρισμα ξαναβρήκε τον Μπερτόλγιο που πρόλαβε τον Λόπεθ από το ύψος της μικρής περιοχής και έγραψε το τελικό 1-2.